Tillidsmand: Hårde arbejdsforhold

Det er psykisk hårdt at arbejde på Blåkjærgård i Viborg. Det viser sig i antallet af sygedage. Alligevel mener tillidsrepræsentanten, at arbejdsforholdene er gode.

Det er hårdt at arbejde på en instituation som Blåkjærgård.  Det viser sig i antallet af sygedage.

For mens eksempelvis politifolk har gennemsnitligt 12 sygedage på et år, så er de ansatte på Blåkjærgård i Viborg 25 dage væk fra jobbet.

 - Arbejdet med psykisk syge mennesker kan være hårdt både fysisk og psykisk for os ansatte, fortæller tilllidsrepræsentant John Mikkelsen.

FOA genkender billedet

Hos FOA i Viborg nikker de genkendende til de pressede arbejdsforhold.

 - Det er klart, at det til tider kan være presset at arbejde i socialpsykiatrien. Så der vil altid være et større sygefravær, siger sektorformand for Social og Sundhed hos FOA i Viborg, Hanne Kjeldsen.

Afviser usikkert arbejdsmiljø

Tilllidsrepræsentant John Mikkelsen afviser dog, at personalet føler sig usikre.

 - Arbejdsforholdene på Blåkjærgård er gode. Mig bekendt er der ikke nogen af mine kollegaere, som føler sig usikre ved at være på stedet. Vi føler alle sammen, der bliver lyttet til os, når vi kommer med noget til ledelsen, fortæller John Mikkelsen og fortsætter:

 - Selvom det er en tragisk hændelse, der er sket med Judy, så føler vi os stadig trygge.

Hos FOA mener de heller ikke, der er problemer med arbejdsmiljøet.

 - Jeg har et godt indtryk af arbejdsmiljøet på Blåkjærgård. Vi har ikke haft nogen ufordelagtige ting at sige om arbejdsmiljøet, fortæller sektorformand for Social og Sundhed hos FOA i Viborg, Hanne Kjeldsen.

Arbejdet som socialpædagog på Blåkærgård og andre lignende bosteder giver højt sygefravær.