Tilbud til ældre: Køb ekstra hjælp

Som et led i frikommune-forsøget vil Viborg give beboerne på kommunale plejehjem samme muligheder som på friplejehjem.

Viborg Kommune tager nu kampen op med de lokale friplejehjem.

Fra maj får beboerne på de kommunale plejehjem mulighed for at købe ekstra ydelser af kommunen. Det kan for eksempel være ekstra rengøring eller en ledsager til en tur i byen.

Hidtil har de ældre kun kunnet købe den slags ekstra ydelser af private udbydere, men politikerne i Viborg har besluttet at udnytte deres status som frikommune til at gå nye veje.

- Vi har Danmarksrekord i friplejehjem, og derfor er det en særlig udfordring i Viborg Kommune. Vores ønske er at give borgeren de samme muligheder - uanset om man bor på et kommunal eller privat plejehjem, siger formanden for kommunens socialudvalg Mette Nielsen (S).

De ældre kan købe ekstra hjælp på disse områder:

 

* Vinduespudsning* Hårpleje* Kropspleje* Fodpleje* Strygning* Pudsning af sølvtøj* Ledsagelse til aktiviteter (ex biograf, teater, bibliotek, indkøb og sammenkomster)* Hovedrengøring* Almindelig rengøring* Hjælp til madlavning* Oprydning/opvask efter gæster* Socialt samvær (læse bøger, læse breve op, samtaler mv)* Tryghedsopkald * Anden service (ex. oprydning på loftet, afrimning af fryser, madlavning) 

 

 

 

 

Viborg Kommune tilbyder beboere på plejehjem ekstra rengøring eller en ledsager til en bytur - mod betaling.