Tidligt åben og kvalitetskaffe: Ny café i Viborg skal give storbyfornemmelser

Den nye kaffebar åbner mandag klokken 7.30 og bliver den eneste i Viborg, der har åbent om morgenen.

Viborg skal til at smage mere af storby. Derfor åbner folkene bag en af byens gamle og kendte cafeer nu en ny kaffebar over for banegården.

quoteMaden den skal være i orden. Kaffen skal være lækker. Interiøret skal være lækkert. Man skal føle, at det her kunne lige så godt ligge i Århus eller København, som det kunne ligge i Viborg.

Martin Bekhøi, caféejer, Viborg 

Den nye kaffebar, Les Jeunes, kommer til at være den eneste i Viborg, der har åbent om morgenen. Folkene bag håber, at placeringen tæt ved banegården og gymnasiet vil trække folk til først på dagen.

- Det indbyder jo til, at man sidder og får sin kaffe og får den med på vejen. Jeg tror, det er det oplagte sted at skabe noget nyt, siger Martin Bekhøi, der er en af ejerne af den nye kaffebar.

- Jeg vil gerne have det der liv fra de der storbyer, og derfor vil man gerne skabe det selv. Fordi man savner det, lyder det fra Sarah Birck Bøgild, der også er medejer af caféerne.

Den nye kaffebar kommer især til at slå sig op på kvaliteten af kaffen. - Man skal komme her og få sit fiks, siger Martin Bekhøi.
Den nye kaffebar kommer især til at slå sig op på kvaliteten af kaffen. - Man skal komme her og få sit fiks, siger Martin Bekhøi.
Foto: Line Flatau, TV MIDTVEST

Høje ambitioner 

Begge caféejere knokler lige nu i Café Morville i centrum af Viborg, mens resten af familien gør lokalerne i den anden ende af byen klar.

- Det er sindssygt stressende i øjeblikket. Man skal virkelig holde tungen lige i munden, når man har haft en otte timers vagt her og skal ned i den anden og gør klar til mandag, siger Marin Bekhøi.

Og selvom den nye cafe er en lillebror til Café Morville, så er ambitionen stor

- Maden den skal være i orden. Kaffen skal være lækker. Interiøret skal være lækkert. Man skal føle, at det her kunne lige så godt ligge i Århus eller København, som det kunne ligge i Viborg, lyder det fra den travle caféejer, Martin Bekhøi.

- Succeskriteriet for os er helt klart at Les Jeunes bliver en kulturinstitution. Så hvis vi kan ligge der om 25 år, så er vi glade.

Ejerne af den nye kaffebar 12 års erfaring med at drive Café Morville i Viborg.

1:32
En af Viborgs kendte og gamle cafeer får en aflægger