Thorkild og Solveig skifter villa ud med seniorbolig

I dag tog Boligselskabet Sct. Jørgen første spadestik til 79 seniorboliger i Viborg, der er blevet revet væk på rekordtid.

Ikke en eneste sten er lagt til de 79 seniorboliger, som boligselskabet Sct. Jørgen vil opføre i Viborg. Alligevel er alle lejligheder for længst lejet ud. Der er nemlig stor efterspørgsel på seniorboliger.

Thorkild- og Solveig Holm-Jensen er nogle af dem som har valgt at skifte deres gule murstensvilla ud med en mindre, men mere bynær seniorbolig.

- Det er for stort, vi har alt for meget vi skal passe og holde øje med, så nu vil vi have noget mindre, fortæller Thorkild Holm-Jensen fra Viborg. 

I dag fik boligejerne selv lov at tage første spadestik til deres nye bolig i Viborg.
I dag fik boligejerne selv lov at tage første spadestik til deres nye bolig i Viborg.
Foto: Kristian Andersen, TV MIDTVEST

I dag tog de sammen med cirka 60 håbefulde kommende beobere spaden i egen hånd for at indvie byggeriet af 79 nye seniorboliger, i det der hedder Banebyen centralt i Viborg.

- Interessen har været ganske enorm. 600 var med til det første informationsmøde. Nu er 79 så sikret bolig og ligeså mange står på venteliste, fortæller Johannes Steensgaard, der er Hovedbestyrelsesformand I Boligselskabet Sct. Jørgen.

Ægteparret Holm-Jensen glæder sig til at 180 kvadratmeter bliver til 112.

- Så får vi samtidig reduceret lidt i alt det vi har gået og samlet på i mange år, fortæller Thorkild Holm-Jensen.

Der går dog stadig lidt tid før ægteparret kan flytte ind. Først i begyndelsen af 2021 vil de første boliger stå klar.