Teltpløk forårsager skader for 200.000 kr

En teltpløk er grunden til, at et større vejarbejde lige nu er i gang i Viborg.

Det er en god idé at tjekke jorden en ekstra gang, før du slår en kæmpestor teltpløk i.

Det må en teltudlejer fra Viborg sande, efter at han i forbindelse med 24 timers løbet sidste år hamrede et spiger gennem Viborg Fjernvarmes hovedledning mellem søerne.

- Vi mærkede ikke noget, da vi med en forhammer hamrede den 80 centimeter lange pløk ned. Men da vi om søndagen trak den op, blev vi opmærksomme på hullet, siger ejer af Viborg Teltudlejning, Peter Mikkelsen til Viborg Stifts Folkeblad.

Den store pløk gik gennem ledningens isolering og ind til de vandførende rør. Varmeforsyningen blev ikke påvirket af skaden, men hullet var stort nok til at skade isoleringen og få røret til at ruste.

Skaderne løber op i omkring 200.000 kr. og har resulteret i et større vejarbejde på dæmningen mellem søerne i Viborg.

Omkostninger fordeles ligeligt mellem de fire involverede parter: Viborg Kommune, som gav tilladelse til teltet. 24 timers løbet, som lejede teltet. Viborg Teltudlejning, som lejede teltet ud og satte det op, og Viborg Fjernvarme, hvis vandrør lå højere i jorden, end det burde.

- For mit lille firma er det mange penge, og forsikringen dækker ikke. Vi lægger stor vægt på, at teltene står solidt, og det kræver gode pløkker. Det er dyrelærepenge, men jeg har i det mindste lært, at det er vigtigt at have et kort over, hvor ledningerne ligger, siger teltudlejer Peter Mikkelsen til Viborg Stifts Folkeblad. 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Trafik.