Teenagere bag Frederiks-røveri

Politiet i Viborg anholdt sent onsdag aften tre drenge for et røveri i Dagligbrugsen i Frederiks.

Klokken cirka 20.00 onsdag aften begik hætteklædte gerningsmænd røveri mod Dagligbrugsen i Frederiks. De truede personalet med noget, der lignede en pistol, og slap af sted med 7000 kroner i kontanter og sedler.

Derefter kørte de fra stedet i en rød Peugeot 306. De fik dog ikke lov til at beholde udbyttet særligt længe. Klokken 23.45 blev de nemlig anholdt på en adresse i Viborg.

- Først blev bilen fundet i Viborg, og så fik vi overvågningsbillederne. Her kunne vi genkende gerningsmændene, forklarer politikommissær Henrik Thomassen fra lokalpolitiet i Viborg.

De tre anholdte på henholdsvis 14, 15 og 17 år er nemlig i forvejen godt kendt af politiet. De kommer fra området, og den 14-årige er i forvejen tilknyttet de sociale myndigheder.

Den 15-årige og den 17-årige bliver torsdag fremstillet i grundlovsforhør og bliver sigtet for røveriet, mens den 14-åriges sag overgår til de sociale myndigheder.

Bilen, de brugte som flugtbil, var forsynet med stjålne nummerplader. Den pistol, de havde truet personalet i Dagligbrugsen med, viste sig at være en softgun-pistol med plastikkugler. Da de blev anholdt havde de stadig noget af udbyttet på sig.

 

Drenge på 14, 15 og 17 år erkendte i et grundlovsforhør røveri mod Dagli'Brugsen i Frederiks.