Takeaway til hjemsendte børn: Det er ikke fredag uden suppe

I Børnehuset Møllehøj i Viborg er det ikke rigtig fredag uden suppe. Og derfor har de ansatte sat sig for at lave takeaway-suppe til børnene.

I Børnehuset Møllehøj i Viborg er det ikke rigtig fredag uden suppe. Og derfor har de ansatte sat sig for at lave takeaway-suppe til de hjemsendte børn.

På en normal fredag står der suppe på menuen i Børnehuset Møllehøj i Viborg. Men lige nu er intet normalt og børnehuset er næsten helt tomt.

Det eneste sted der er aktivitet, er i køkkenet.

quote- Vi ved, at der er børn, der har kysset telefonen eller iPad’en da det kom ud og sagde yes!

Henny Thomasberg, leder, Børnehuset Møllehøj

- Vi får suppe hver fredag. Det er noget de virkelig ser frem til, fortæller køkkenassistent Brit Møller Jensen mens hun pakker suppe i papkasser.

Siden i går torsdag har hun lavet 100 liter suppe. For børnene skal nemlig ikke snydes for deres suppe.  

- Vi skrev ud på forældreintra og det væltede ind med tilkendegivelser. Vi ved, at der er børn, der har kysset telefonen eller iPad’en da det kom ud og sagde yes, det glæder vi os bare helt vildt til, siger leder af Børnehuset Møllehøj Henny Thomasberg.

Børnene savner børnehaven

Fredag stod pædagogerne så klar udenfor institutionen. På hækken stod kasserne med tomatsuppe linet op.

- For nogle dage siden sad vi og ringede rundt til alle familier, og nu får vi lov til lige at hilse på langt fleste af dem, så det er rigtig godt, siger pædagog Mette Østergaard.

På den anden side af hækken kom forældre og børn forbi for at hente mad og for at sige hej. Og de sætter pris på initiativet.

- Det er rigtig, rigtig hyggeligt. Børnene de bliver glade af det, og kommer til at snakke lidt mere om børnehaven og det her med, at der altid er suppe om fredagen, siger Sanne Stokholm Juul, der havde datteren Agnes med. 

Agnes og hendes mor Sanne Stokholm Juul var nogle af dem der benyttede sig af tilbuddet om takeaway-suppe fra Børnehuset Møllehøj i Viborg.
Agnes og hendes mor Sanne Stokholm Juul var nogle af dem der benyttede sig af tilbuddet om takeaway-suppe fra Børnehuset Møllehøj i Viborg.
Foto: Peter Odeershede Pedersen, TV MIDTVEST

Forældrene var opdelt i hold, så alle ikke kom forbi efter mad på samme tid. Og alt foregik med behørig afstand mellem børn og pædagoger.

- Det at komme ned og få lov til at hilse på alle pædagogerne hernede og at ungerne de lige vender tilbage til deres hverdag for en kort stund. De savner det hernede. De savner det rigtig meget, fortæller Lone Vesterby som har børn i Børnehuset Møllehøj.

- De har glædet sig helt vildt til at skulle ned og hente maden. Og at pædagogerne så står her, det giver bare noget ekstra, siger forælder Louise Bager Due.

Min måde at gøre en forskel

Efter rigtig mange vink og hej fra den anden side af hækken, så er pædagoger og køkkenassistenten færdige med dagens uddeling. Stort set alle havde sagt ja til tilbuddet og suppe og lidt normalitet.

For køkkenassistenten er dagens uddeling hendes måde at gøre en forskel på.

- Så har jeg det rigtig godt. Så går jeg på påskeferie med god samvittighed og håber, at vi skal i gang efter påske, siger køkkenassistent Brit Møller Jensen.

Hverken forældrene eller de andre børn i husstandene blev snydt - dem var der nemlig også lavet en portion suppe til.