Synshal i Viborg meldt til Færdselsstyrelsen

Jeppes Bilsyn i Viborg er blevet meldt til Færdselsstyrelsen. Indehaveren ønsker ikke at kommentere sagen.

Automekaniker Per Buus fra Ullits nordvest for Aalestrup har meldt Jeppes Bilsyn i Viborg til Færdselsstyrelsen. Det oplyser Per Buus til TV2 Nord.

- Det her er det værste, jeg har set indtil videre, og det er også derfor, jeg råber vagt i gevær. Det her kan branchen (synsbranchen, red.) ikke være bekendt, fortæller Per Buus.

Anmeldelsen sker efter, at Andreas Grimme kom med sin nysynede bil, han netop havde købt, fordi han skulle have skiftet olie, inden han for første gang i to år skulle besøge sin familie i Tyskland. Det viste sig, at forbroen, der er en del af den bærende konstruktion, var pilrådden. Bilen var synet ved Jeppes Bilsyn i Viborg.

- Jeg kan ikke sige andet end svindel. Svindel fra den seneste ejer og også fra synshallen, siger Andreas Grimme.

Var først blevet kasseret i anden synshal
Mekanikerne besluttede sig for at undersøge sagen. Af synsrapporterne fremgik det, at bilen den 21. april blev forsøgt synet og ikke godkendt på grund af en tæret forbro. Denne skulle derfor repareres, inden bilen kunne godkendes. Alligevel blev bilen seks dage senere - den 27. april - synet og godkendt af Jeppes Bilsyn i Viborg, selvom forbroen ikke var skiftet. Derfor meldte Per Buus torsdag synshallen til myndighederne.

- Hvis de (færdselsstyrelsen, red.) er enige med mig i, at det her er katastrofalt, så er jeg ikke bange for advokaten. Så kan han bare komme an, understreger Per Buus.

Autoværkstedet lagde billeder af den rådne forbro på Facebook, som Jeppes Bilsyns advokat uden succes har forlangt fjernet.

"Når bilen er ude, er den ikke mit ansvar"
TV MIDTVEST har onsdag forsøgt at få en kommentar fra Jeppe Jepsen, der er indehaver af Jeppes Bilsyn. Han har aftalt med sin advokat ikke at kommentere sagen, men siger alligevel, at han ser sagen som en hetz. Desuden fastslår han, at bilen ikke længere er hans ansvar, når den forlader hans matrikel.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Trafik.