Succes i kampen mod socialt bedrageri

Flere af landsdelens kommuner har jaft held med at intensivere jagten på sociale bedragere.

Det er blevet sværere at være social bedrager i Midt- og Vestjylland. Flere af landsdelens kommuner, har indenfor de seneste to år, intensiveret deres jagt på folk der snyder med offentlige tilskud - og mange penge er blevet sparet i kommunekasserne rundt omkring.

I Viborg oprettede kommunen sidste år en særlig kontrolgruppe, der har til opgave at gennemgå anmeldelser og afsløre socialt bedrageri. Gruppen startede med to fuldtidsansatte, men den 1. januar i år blev gruppen udvidet med endnu en fuldtidsansat og en deltidsansat.

- Hver eneste gang vi giver en krone til folk, der ikke har ret til det, så går den jo fra nogle andre. Det er helt og aldeles urimeligt, at folk skal modtage ydelser, de ikke har ret til. Derfor slår vi så hårdt ned på socialt bedrageri, siger borgmesteren i Viborg Kommune, Søren Pape Poulsen.

Sidste år afslørede Kontrolgruppen i Viborg bedrageri for 5,2 millioner kroner. Men i år ser resultatet ud til at blive endnu bedre. Allerede nu, hvor der stadig mangler tre måneder af året, har gruppen afsløret bedrageri for 5 millioner kroner. Målsætningen er at afsløre for mellem seks og syv millioner kroner i år.

Også i Holstebro, Lemvig, Skive og Ikast-Brande Kommune, har man for nylig ansat flere mennesker, til kampen med sociale snyltere.

- Kommunerne er utrolig pressede på økonomien i de her år, og det er det der får dem til at styrke deres indsats så forholdsvis bombastisk, som de gør, fortæller demokratiforsker ved Aalborg Universitet, Niels Nørgaard Kristensen

I Holstebro Kommune blev der sidste år afsløret bedrageri for 3,3 millioner kroner. I år er der indtil videre blevet afsløret bedrageri for 3,1 millioner kroner. I Skive Kommune blev der sidste år afsløret bedrageri for 3 millioner kroner. I år er tallet indtil videre 2,9 millioner kroner.

Se indslag her:

02:51 Luk video