Stortalent: Du bliver aldrig den bedste kun på talentet

Oscar Burvil er 14 år og et af Danmarks største rotalenter. Faktisk har han allerede vundet DM-medaljer mod ældre modstandere

For langt størstedelen af landets syvendeklasseselever handler livet om konfirmation og venner, men for 14-årige Oscar Burvil er dagsordenen en anden.
Roning fylder nemlig alt for den unge viborgenser. Selvom han kun har roet i to år, anses han nemlig for at være et af landets største rotalenter.

- Jeg plejer at sige, at jeg har et stort potentiale. Man kan nå langt med talent, men altså det kræver hård træning. Du bliver aldrig den bedste, hvis du kun kører på talentet, så jeg er nødt til at kæmpe hårdt for det, fortæller 14-årige Oscar Burvil.

Ja, trods sine blot 14 år ved Oscar Burvil, hvad det kræver at blive en vinder.

- Min styrke, min lyst til at vinde og min mentalitet, forklarer Oscar.

Tre egenskaber, der skal føre ham mod det ultimative mål.

- Selvfølgelig så vil OL være det helt store. Men jeg ved godt, at det er der mange, som vil. Så det bliver svært, siger Oscar. 

Oscar Burvil går til daglig i en eliteidrætsklasse i Viborg, mens størstedelen af fritiden går i singlescollleren med flere end fem træningspas om ugen. 

- Den der kombination af styrke, teknik og udholdendenhed. Den er virkelig fed, siger Oscar

Unge Burvil kommer fra en aktiv familie, hvor begge brødre også dyrker elitesport. Den store passion på vandet er dog lig med sociale fravalg.

- Det vil gå udover min elitesport, hvis jeg festede eller drak meget, så det er jeg nødt til at forholde mig til, at det kan jeg ikke, forklarer han.

For nylig har han vundet DM-medaljer mod ældre roerere. Og navnet Burvil er også bedgyndt at sprede sig omkring ungdomslandsholdene. Alligevel ligger alt fokus på træning.

- Jeg er en meget stærk roer. Jeg har virkelig meget styrke. Så derfor arbejder jeg rigtig meget med min teknik. Nogengange kan det nemlig være en ulempe at være for stærk, så flår man bare i årerne, siger Oscar.

Oscar Burvil træner udover i Viborg også i Holstebro med tidligere OL-roer Søren Madsen.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.