Stort millionbeløb fra Grundfos skal gøre Bjerringbro mere attraktiv

Pengene skal blandt andet bruges til en omfattende fornyelse af blandt andet Niels Due Jensens Plads i Bjerringbro.

Bychefen i Bjerringbro, Lars Christiansen, glæder sig. For det er trods alt ikke hver dag man får en gave på 25 millioner. Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Der er brug for fornyelse i Bjerringbro, og det ønske imødekommer Grundfos nu med et stort millionbeløb.

Bjerringbro betyder noget helt særligt for os. Det er her, vi har vores rødder, og det er herfra, vi har drevet vores virksomhed til det, den er i dag.

Mads Nipper, koncernchef, Grundfos

Virksomheden, som har hovedsæde i netop Bjerringbro, giver op til 25 millioner kroner til Viborg Kommune til at gøre byen mere attraktiv.

- Bjerringbro betyder noget helt særligt for os. Det er her, vi har vores rødder, og det er herfra, vi har drevet vores virksomhed til det, den er i dag. Vi og Bjerringbro er vokset sammen, og det er vigtigt for os at være med til at udvikle byen og tilføje mere værdi til vores lokalsamfund, siger Mads Nipper, koncernchef hos Grundfos, i en pressemeddelelse.

Det er Niels Due Jensens Plads, der blandt andet skal have en overhaling. En plads som er opkaldt efter den tidligere direktør i Grundfos.

Niels Due Jensens Plads i Bjerringbro kommer med sponsoratet fra Grundfos til at se sådan her ud. Foto: Viborg Kommune

20 indsatser i byen

Viborg Byråd har sammen med Bjerringbro Byforum og Bjerringbrorådet lavet en helhedsplan for Bjerringbro, som omfatter forslag til i alt 20 indsatser.

Viborgs borgmester, Ulrik Wilbek (V), glæder sig over sponsoratet fra Grundfos.

Læs også Fond bag Grundfos uddeler 95 millioner til velgørende formål

- Et sponsorat i den størrelsesorden er helt ekstraordinært, og Viborg Kommune er beæret over at kunne modtage det. Det siger noget om Grundfos og om virksomhedens betydning for Bjerringbro og for Viborg Kommune.

- Fornyelsen af Niels Due Jensens Plads giver et markant løft til byen og er en helt central del af den fornyelse, der er sat i gang i Bjerringbro, siger Ulrik Wilbek.

Niels Due Jensens Plads er i dag omgivet af parkering, beplantning og dårlige stiforbindelser, men den skal nu gøres til en oase i midtbyen med masser af vand og muligheder for leg og ophold.

Arbejdet med at anlægge den nye park går i gang i løbet af efteråret 2019 og varer frem til sommeren 2020.

Om projektet

Viborg Byråds helhedsplanen omfatter forslag til 20 indsatser, der skal gøre Bjerringbro mere attraktiv og velfungerende.
 
I planen indgår blandt andet forslag om at forny Niels Due Jensens Plads, forbedre gågademiljøet og skabe mere helhed i midtbyen.

 

Niels Due Jensens Plads skal omdannes til en langstrakt park, der forbinder Bjerringbros gågade, Storegade og kulturhuset Gudenåhuset.
 
Et af hovedelementerne i parken bliver vand lige som i Bjerringbro både med Gudenåen og med Grundfos.
 
Viborg Kommune arbejder sammen med Bjerringbro Byforum og Bjerringbrorådet om at realisere projektet.

Se mere

Visualisering af projektet i Bjerringbro. Foto: Viborg Kommune

02:14

Grundfos forærer 25 millioner til en ny bypark, som led i et større ansigtsløft til byen.

Luk video