Stort byggeri skal booste Viborg

Et nyt gymnasium tæt ved Viborg station samt en lang bro over jernbanen skal integrere den del sydlige del af Viborg med resten af byen.

En stiforbindelse på cirka 270 meter skal i fremtiden skabe kobling over jernbanen for fodgængere og cyklister fra midtbyen til den sydlige bydel i Viborg. Projektet, der har en samlet værdi af 250 mio. kr., går under navnet ”Viborg Baneby”. Selve broen består blandt andet af to broer på henholdsvis 50 og 70 meter samt flere offentlige arealer, og den skal ikke kun benyttes til transport.

- Man er en del af byen uden at være en del af trafikken nede under broen i og med, man løfter et byrum op på i anden sals højde. Man kommer altså lidt væk fra det perspektiv, man normalt har i en by og kan se tingene fra en helt anden vinkel, siger Trine Christensen, projektleder i Viborg Kommune.

Det nye gymnasium kommer til at rumme 1200 elever samt 130 medarbejdere. Realdania har skudt 25 millioner kroner i projektet, og de ser store muligheder i det for hele Viborg.

- Det er vigtigt for byer, når de vil styrkes og udvikles, at de selv sætter nogle ting i gang, og her har vi et projekt, som andre kan lære af. Det er en god måde at styrke bykernen på, og derfor har vi støttet projektet med 25 millioner kroner, siger Lars Autrup, projektetchef i Realdania

Udbud af entreprisearbejdet starter i december 2016, og selve byggeriet begynder i marts 2017. 

Se en animation af byggeriet herunder: 

 

 

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Kultur.