Store smil i Sparkær: Nu får byen sit eget trinbræt

Politikerne i Viborg Kommune afsætter syv millioner kroner til et nyt trinbræt, og dermed går en stor drøm i opfyldelse for de lokale.

0:54
Interview med talsmand for toggruppen i Sparkær, Kristian Olesen.
Foto: Katrine Angel, TV MIDTVEST

Der var gode nyheder til landsbyen Sparkær, da et stort flertal af politikerne i Viborg Kommune onsdag indgik et nyt budgetforlig.

Byrådet besluttede at bevilge syv millioner kroner til et nyt trinbræt, og dermed er vejen banet for, at togene på strækningen mellem Struer og Langå atter standser i Sparkær.

- Det kan ikke blive bedre. Man tror næsten, at det er en drøm, men det er det ikke. Nu kommer det endelig til at ske, siger Kristian Olesen, der er talsmand for toggruppen i Sparkær.

Det lille samfund med godt 600 beboere har i længere tid kæmpet for at få togene til at standse i byen. Det er omkring 40 år siden, det sidst skete, men det ændrer budgetforliget nu på.

Håber på første tog i december 2021 

En rapport har tidligere vurderet, at det ville koste omkring ni millioner at etablere et trinbræt, men det er lykkedes de lokale at få den samlede pris ned på godt syv millioner. Og da toggruppen for nylig samlede næsten 150.000 kroner ind hos de lokale, er pengene nu i hus.

- Det viser bare, at hele byen er med, siger Kristian Olesen.

Toggruppen har store forventninger til det nye trinbræts betydning for Sparkær.

Kristian Olesen peger på, at det vil gøre det nemmere for blandt andet byens unge at komme til Viborg, og han håber på en positiv udvikling med flere solgte byggegrunde og tilflyttere. 

Byrådet sætter pengene af på budgettet for 2021. Spørgsmålet er så, hvornår det første tog er klar til at tage passagerer med fra Sparkær.

- Vi satser på, at vi skal ud og køre med tog i december 2021, når den nye køreplan bliver lavet, siger Kristian Olesen.

2:24
SE OGSÅ - indslag fra 25. august om Sparkærs kamp for et trinbræt.