Stor stigning i tyveri af designmøbler

Midt og Vestjyllands Politi oplever en kraftig stigning i tyverier af designmøbler og –lamper.

I år har der indtil videre været 77 tyverier af designerlamper og -møbler i Midt og Vestjyllands Politikreds, mens der i samme periode sidste år blot var 57 tyverier.

Det forklarer vicepolitiinspektør Kell Svenningensen fra Midt og Vestjyllands politi, og han understreger, at der er tale om velorganiserede tyve:

- Vi kan ikke med 100 procents sikkerhed sige, hvem de nøjagtig er. Men dem, vi har fået fat i, er i hvert fald nogen der koncentrerer sig om den slags indbrud her.

Fik stjålet Koglen for fjerde gang

Frank Kudal, der ejer Mønsted Kro, fik for nylig stjålet en PH-lampe af mærket Koglen til en værdi af 71.000 kr. Tyveriet af lampen skete for fjerde gang.

- Man ærgrer sig over det, fordi man gerne vil have noget unikt dansk til at hænge. Man synes, det er flot. Det er dejligt at vise folk, at der er noget at se på. Men det skal man åbenbart ikke have lov til, lyder det fra den frustrerede kroejer.

De mange tyverier betyder nu, at Frank Krudal har valgt den dyre lampe fra.

- Det er ikke spændende mere. Det er blevet for voldsomt. Jeg har sagt, at det var den sidste, der kom op, så nu er det ovre, forklarer han.

Stigningen i antallet af designtyverier får nu politiet til at skærpe opmærksomheden.

Politikommisær Kell Svenningensen fra Midt og Vestjyllands politi forklarer her mere om den stigende tendens:

02:43 Luk video

 

Se aftenens indslag om problemstillingen her: 

02:23 Luk video