Stor stigning: Benzintyve på tankstationen

Mange bilister "glemmer" at betale, når de har fyldt benzin på bilen.

De midt- og vestjyske tankstationer oplever en stor stigning i antallet af benzin-tyverier.

Flere og flere bilister tanker ude at betale - Statoil i Viborg melder om fem benzintyverier alene i sidste weekend, og hos Shell i Skive var der tre.

- Det er et stort problem, og det er blevet større og større i takt med, at priserne er steget, siger butikschef Inger Tougaard fra Shell i Skive.

I 2007 var der i Midt- og Vestjylland 297 anmeldelser om benzin-tyverier - i 2009 var der 488. Og i første kvartal af 2010 var der 152.

Holder henne på hjørnet

Souschef Maria Johansen fra Statoil i Viborg vil ikke udelukke, at der i enkelte tilfælde kan være tale om forglemmelser - men i de fleste tilfælde er det ganske simpelt tyveri. Tankstationerne oplever tit, at folk tanker stjålne biler eller biler uden nummerplader.

- Der er også nogen, der er så frække, at de tanker i en dunk og går uden at betale. Og så holder bilen henne på hjørnet, fortæller Maria Johansen.

Tankstationerne er godt og grundigt trætte af tyverierne. Shell i Skive har besluttet at sætte en lås på pumperne, så kunderne først kan tanke, når de øjenkontakt med personalet.

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.