Stor interesse for kunst, design og retro i Viborg

Selv om Antik & Design i år var flyttet til nye omgivelser, lykkedes det at nå samme besøgstal som sidste år.

Galleriejer Bjørn Wandall fra Vestervig er kommet på messen i Viborg i mange år. Foto: Ragnhild Aleksandra Dam, TV MIDTVEST

Foto: Ragnhild Aleksandra Dam, TV MIDTVEST

Foto: Ragnhild Aleksandra Dam, TV MIDTVEST

Foto: Ragnhild Aleksandra Dam, TV MIDTVEST

1 af 4

Der er stadig stor interesse for retro, antikviteter og kunst.

Det blev bekræftet, da Tinghallen i Viborg fra fredag til søndag arrangerede messen Antik & Design 2019.

Messen var denne gang flyttet til hal fem og seks ved stadioncentret, fordi Tinghallen er under ombygning. Alligevel fandt publikum vej til de mange gode tilbud fra de i alt 40 udstillere.

- Det lykkedes os at holde status quo i forhold til sidste år med godt 4000 besøgende, og det er vi godt tilfredse med, siger arrangementschef Bodil Holm.

09:39

Se også: Indblik Søndag - kampen om genbrugsguldet. Video: Peter Pedersen, TV MIDTVEST

Luk video

De mange tv-udsendelser om retro og antik har i de seneste år været med til at øge interessen og skabe et nyt publikum. Bodil Holm fortæller, at der på Viborg-messen også var en del unge på jagt efter retro-ting, selv om gennemsnitsalderen nok var lidt højere.

Og de besøgende kom ikke kun for at se på. Bodil Holm melder om stor købelyst, og det bekræfter en af udstillerne, galleriejer Bjørn Wandall fra Vestervig, som er kommet på messen i mange år.

- Det er gået rigtig godt. Folk har slæbt ting og sager ud. Man kan se på væggene, at der er færre malerier her på sidstedagen, og porcelænsstakkene bliver mindre og mindre. Og det er jo sådan det skal være, siger han.

Mange af gæsterne benyttede sig af chancen for at få deres vurderet egne effekter. Den side af sagen stod tidligere museumsinspektør Ole Faber for. 

I nyere tid var det 29. gang, der blev arrangeret Antik & Design i Viborg. Messen vender tilbage igen til næste år, og det sker så i den nye udgave af Tinghallen. 

 

00:43 Luk video