Stoholm Station: Byen skal finde tre millioner inden 1. oktober

DSB er gået med til at udskyde fristen. Nu har Stoholms borgere mere end otte måneder til at finde en løsning på at overtage byens stationsbygning.

Rettelse d. 21. januar kl. 11.02

Det har tidligere fremgået af artiklen, at borgerne i Stoholm skulle betale DSB tre millioner kroner for stationsbygningen. Prissætningen skal byens projektgruppe først til at forhandle med DSB nu. DSB vurderer, at det vil koste i omegnen af tre millioner kroner at istandsætte bygningen.

   Mandag var der godt nyt til projektgruppen bag redningen af stationsbygningen i Stoholm. DSB har nemlig givet byen mere tid til at finde en løsning på overtagelsen af den historiske bygning. 

  - Det er en rigtig dejlig nyhed. Vi har siddet og arbejdet meget med det de seneste syv uger.

  - Det er en fantastisk dejlig fornemmelse, men nu venter der et endnu større arbejde med at realisere projektet. Men det glæder vi os til, siger talsmand Finn Godrim.

  Projektgruppen skal nu i gang med at forhandle overtagelsen med DSB, der vurderer, at det vil koste i omegnen af tre millioner kroner at istandsætte. 

  Egentlig skulle stationsbygningen rives ned en mandag i november sidste år. Men byens borgere troppede op og fik bremset processen.

  - Vi mangler et kulturelt samlingssted, og det var også derfor, der blev peget på stationen, uddyber Godrim med henvisning til, hvorfor byens borgere gerne vil bevare stedet - ud over at det har en historisk værdi for Stoholms tilblivelse.

  Først fik de indtil den 13. januar - nu er fristen så udskudt mere end otte måneder. 

  - Jeg tror på det, afslutter Finn Godrim.


  Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.