Statsministeren fik skældud i Viborg

For første gang efter valget var statsminister Lars Løkke Rasmussen idag på besøg i landsdelen. Men han blev ikke ligefrem modtaget med kyshånd på Viborg Gymnasium og HF. Regeringen vil nemlig spare på gymnasierne, og det er eleverne utilfredse med.

Lars Løkke Rasmussen bevægede sig direkte ind i løvens hule, da han idag kom til Viborg Gymnasium & HF for at diskutere og svare på spørgsmål fra skolens elever. Foran næsten 1000 studerende i gymnasiets idrætshal skulle Løkke stå på mål for sin politik.

- Lars Løkke vælger at skære ned på nogle områder, som er de vigtigste områder for vores fremtid. Det er klima og uddannelse, og det ser jeg ikke rigtigt nogen grund til, siger Sofie Hvidt fra 3.F. på Viborg Gymnasium & HF.

Vil spare to procent

Lars Løkke Rasmussen planlægger at spare to procent om året på alle offentlige institutioner, for at få statens budget til at hænge sammen. Det sparekrav vil også ramme gymnasier og andre uddannelsessteder.

- Hvis jeg selv var gymnasielev, så ville jeg også stille mig over i et kritisk hjørne. Jeg håber så, at de kan forstå mine argumenter. At der er er stadig flere unge der tager en uddannelse, vi bruger væsentligt mange flere milliarder på det her område, og derfor er der også plads til, at vi nu gør det en lille smule billigere pr. elev, siger Lars Løkke Rasmussen.

Ikke overbevist

Men gymnasieeleverne lod sig ikke umiddelbart overbevise af argumenterne - selv om de kom fra en statsminister

- Jeg ved ikke helt om den holder i længden, men nu må vi se. Jeg forholder mig i hvert fald stadig kritisk, siger Andreas Tony Kallestrup fra 3. fra 3.F. på Viborg Gymnasium & HF.

Statsministeren blev mødt med kritik af spareplaner på gymnasium i Viborg.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.