Statsansatte i tænkeboks: Viborg eller ej?

I sidste uge var statsansatte Københavnere i Viborg for at se, hvor deres arbejdsplads skal ligge fremover. Nu vejer de fordele og ulemper.

I sidste uge var ansatte i Klagecenteret for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri på besøg i Viborg for at se og høre mere om deres nye mulige hjemby.

- Det var en smuk og fascinerende by med en meget smuk og aktiv midterkerne, siger Lars Aslo-Petersen, der er juridisk sagsbehandler.

Nu er spørgsmålet så, om førstehåndsindtrykket er nok til at få de statsansatte til at pakke flyttekasserne og rykke fra den nuværende hovedstad til den tidligere.

- Jeg kunne sagtens se mig selv i Viborg. Og de handlende var meget imødekommende. Meget søde. Man fik lige sådan en lille snak med. Det kunne jeg godt lide, for det kan man godt savne i København siger kontorchef Susie Hosainzadeh.

Livet som pendler mellem København og Midtjylland er også en mulighed for Lars Aslo-Petersen og Susie Hosainzadeh. Men det har en pris.

- Det vil jo betyde en lønnedgang på 4-6000 i transportomkostninger og ekstra boligomkostninger, siger Lars Aslo-Petersen.

Samtidig er der store og vigtige faktorer, der trækker i København, og som gør beslutningen ekstra besværlig.

- Det handler ikke om Viborg. Det handler om, at nogle andre bestemmer, at hele ens familie skal brydes op med rode, siger Susie Hosainzadeh.

- Og skal man så lægge resten af tilværelsen om for et job? Hus, vennekreds, hensyn til ægtefællers job... Ja, hele livet, spørger Lars Aslo-Petersen.

Inden for et halvt år skal de ansatte på Klagecentret for Fødevare, Landbrug og Fiskeri beslutte, om de vil flytte tilværelsen de 325 kilometer. 

 

 

02:49

I sidste uge var Klagecenteret for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri på besøg i Viborg for at se og høre mere om deres nye mulige hjemby.

Luk video