Statsadvokaten anker dom om embedsmisbrug

En betjent ved Midt- og Vestjyllands Politi blev frifundet for embedsmisbrug ved byretten. Den dom har statsadvokaten nu valgt at anke til landsretten.

En sag om embedsmisbrug ved Midt- og Vestjyllands Politi skal nu i landsretten. Det sker efter, at statsadvokaten i Viborg har anket dommen fra Retten i Viborg, hvor en betjent blev frifundet for alle anklager om embedsmisbrug.

- Byretten har haft en vurdering af, at det var en grovkornet spøgfuldhed og ikke stillingsmisbrug, men det er vi ikke enige i. Vi mener, at det er stillingsmisbrug, siger Christina Schou, som er senioranklager ved Statsadvokaten i Viborg til TV MIDTVEST.

Betjenten blev tiltalt for embedsmisbrug efter et længere mellemværende mellem betjenten og to mænd, som er kendte i narkomiljøet. Efter at de to mænd flere gange var blevet anholdt af betjenten og blandt andet sigtet for narko, oprettede de to mænd en falsk bordelannonce i betjentens navn og adresse. Dette anmeldte betjenten de to mænd for.

Samtidig skrev betjenten en mail til nogle kolleger om, at hvis de anholdte de to mænd, ville betjenten give kage. Han sendte også en mail til en kollega, hvor han opfordrede til, at ”de to skal ransages og visiteres helt i bund oralt, analt og i urinrøret”.

Betjenten blev blandt andet frikendt i byretten, da det blev vurderet i retten, at der var tale om grov humor blandt betjentene. 

Statsadvokaten går fortsat efter en kortere domfældelse. 

En betjent fra Midt- og Vestjyllands Politi blev frifundet for embedsmisbrug ved retten i Viborg. Nu har statsadvokaten anket dommen. Se indslaget fra da sagen var i byretten. 
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST