Kunstfond har udpeget regionale spillesteder: Paletten er tilbage efter ufrivillig pause

Onsdag offentliggjorde Statens Kunstfond landets regionale spillesteder. Paletten i Viborg kom endelig på listen igen, imens Generator i Ringkøbing fik afslag.

Efter en ufrivilligt lang pause kan Paletten i Viborg nu igen kalde sig regionalt spillested.

Onsdag har Statens Kunstfond nemlig offentliggjort navnene på de 19 spillesteder i Danmark, som fremover er regionale spillesteder - tre af dem ligger i Midt- og Vestjylland.

quoteDet er super glædeligt for Paletten og for musiklivet i Viborg og omegn.

Peter Ramsdal, Paletten

- Det er super glædeligt for Paletten og for musiklivet i Viborg og omegn. Det er jo fantastisk for os, siger Peter Ramsdal, der er spillestedsleder for Paletten.

Udover Paletten er også Fermaten i Herning og Spillestedet Thy valgt som regionale spillesteder.

Fokus på talentudvikling og nichegenre

Som regionalt spillested skal man levere rytmisk live-musik af høj kvalitet og inden for mange genre. Til gengæld for den opgave får spillestederne økonomisk støtte fra staten.

Med titlen som regionalt spillested følger et særligt ansvar for at give borgere i alle dele af landet gode musikoplevelser, dyrke talenter og få smalle genre bredt ud.

Det er en opgave, de går ydmygt til i Viborg.

- Vi kan jo blive bredere inden for mange områder. Dels ved at øge udbuddet af koncerter og måske også øge kvaliteten, siger Peter Ramsdal.

- Vi kommer også til at skulle arbejde mere med talentudvikling.

Både det store ansvar og pengene kommer først i 2021, men allerede nu skaber den gode nyhed glæde midt i coronakrisen.

- Det har jo været en hård tid for underholdningsbranchen, så vi er glade for, at vi kommer styrket ud, når det åbner igen, siger Peter Ramsdal.

OM REGIONALE SPILLESTEDER

Ingen støtte til Generator i Ringkøbing

I den anden ende af landsdelen er humøret et andet.

Generator i Ringkøbing var blandt de 26 rytmiske spillesteder, der søgte - men de er altså ikke blandt de 19 udvalgte steder.

- Hvis man virkelig mener, at man gerne vil lidt ud i kanten af landet med musikken, så havde det været oplagt at pege på os, siger den daglige leder Anton Bjerg i en pressemeddelelse.

quoteVi har lov at være skuffede, for det her var da noget, vi har håbet på og arbejdet hårdt for.

Anton Bjerg, Generator

De havde håbet på en anledning til at skåle virtuelt i champagne på Spillestedet Generator. Men det bliver nok nærmere til en kop gravøl.

Sådan skriver Ringkøbing-Skjern Kommune i en pressemeddelelse. Men selv et afslag kan ikke få optimismen fra Generators daglige leder.

- Vi har lov til at være skuffede, for det her var da noget, vi havde håbet på og arbejdet hårdt for. Men jeg har alligevel svært ved at få øje på den helt store katastrofe.

- Vi har haft en fantastisk udvikling siden starten. Vi har haft et fantastisk program. Vi har et fantastisk hus, og ikke mindst en fantastisk opbakning, så vi er på rette vej ligegyldigt hvad, siger han.

Udpegningen gælder den fireårige periode fra 2021 til 2024.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Kultur.