Stadig håb for Karups auditører

Forsvarsministeren har endnu ikke besluttet, hvor de militære anklagere skal placeres, sagde han i et samråd i forsvarsudvalget.

Det er alligevel ikke sikkert, at de militære anklagere i Forsvarets Auditørkorps forsvinder fra Flyvestation Karup.

Det konstaterer Venstres medlem af Folketingets forsvarsudvalg, Kristian Pihl Lorentzen, efter at forsvarsminister Nick Hækkerup (S) tirsdag var i samråd om sagen.

- Jeg er glad for, at ministeren er åben over for at drøfte den fremtidige placering. Han går stadig ind for en centralisering af korpset, men har ikke lagt sig fast på en placering, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Generalauditøren kan blive i København

Han havde kaldt ministeren i samråd, efter at det kom frem, at generalauditør Lars Stevnsborg vil have alle auditører samlet i København.

- Jeg mener ikke, at det er en god idé at samle alle auditører i een enhed, men hvis det sker, kan det lige så godt være i Karup, hvor der er mange militære arbejdspladser. Og det udelukker ikke, at generalauditøren kan blive i København, siger Pihl Lorentzen.

Forsvarets Auditørkorps har ni ansatte i Karup - på landsplan er der 30.

Det er forsvarsministeren, der skal træffe den endelige beslutning, men Kristian Pihl Lorentzen mener også, at det vil være god stil at høre partierne bag det seneste forsvarsforlig.

 Se video fra samrådet her fra Folketingets TV:


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.