Sportsredaktør om fyring i Viborg: - Man kan undre sig over timingen

Sportsredaktør på Viborg Stifts Folkeblad, Danni Kristensen, analyserer på fyringen af Viborg FF's sportschef, Jesper Larsen.

Viborg FF har torsdag valgt at fyre sportschef Jesper Larsen efter blot halvandet år på posten, og det kommer bag på sportsredaktør på Viborg Stifts Folkeblad, Danni Kristensen, der følger klubben tæt.

- Jeg blev overrasket, da jeg hørte nyheden.

- Men efter at have brugt formiddagen på at tale med mennesker i klubben står det også klart for mig, at det ikke er kommet som et lyn fra en klar himmel internt. De har vurderet Jesper Larsens arbejde og fundet frem til, at han ikke har kompetencerne til at få Viborg til at blive en Superligaklub. Jesper Larsen har aldrig prøvet at begå sig på det niveau, lyder det fra Danni Kristensen.

Kan virke som et tåbeligt tidspunkt

Sportsredaktøren påpeger, at timingen ved første øjekast kan se underlig ud med Viborgs førsteplads i 1. division og den foreløbige kurs mod Superligaen.

Beslutningen kan dog være et tegn på en mere langsigtet tankegang, lyder det.

- Man kan undre sig over timingen, fordi transfervinduet, som om noget er sportschefens højtid, åbner lige om lidt. Så taktisk set virker det som et tåbeligt tidspunkt.

- Men omvendt: Når beslutningen først er truffet, så har man sandsynligvis vurderet, at man lige så godt kunne effektuere den og komme i gang med arbejdet med det samme, siger Danni Kristensen.

Ny formand har sat skub i tingene

Viborg FF kunne i begyndelsen af november præsentere 53-årige Kim Nielsen som ny bestyrelsesformand i klubben.

Ved den lejlighed satte formanden en tyk streg under, at det absolutte og uomtvistelige mål for Viborg FF er at blive en fast del af Superligaen igen.

Danni Kristensen føler sig overbevist om, at tilgangen af Kim Nielsen kan have spillet ind på beslutningen om at tage afsked med Jesper Larsen.  

- Kim Nielsen kommer ind og kigger med friske øjne på det hele. Så jeg er ikke i tvivl om, at det hele har taget fart, efter der er kommet ny bestyrelsesformand.

- Det kan ikke afvises, at de har kendt til fyringen i et stykke tid, og at formanden så sætter fart på processen.

Er der kaos eller styr på situationen i Viborg FF?

- Der er ikke kaos i Viborg. Det virker det ikke til. Selvfølgelig ryster det lidt, når en leder bliver fyret, men det her kommer ikke som en overraskelse internt i klubben, siger Danni Kristensen.

Viborg FF har ikke fundet en ny sportschef endnu.

Direktør i Viborg FF, Morten Jensen, kommenterer på fyringen af Jesper Larsen. 

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.