Spis op eller det koster ekstra

Restaurant indfører bøde til gæster, der levner for meget.

En sushi-restaurant sparer nu 1000 kr. på råvarer om dagen på grund af nyt spis op-koncept.
En sushi-restaurant sparer nu 1000 kr. på råvarer om dagen på grund af nyt spis op-koncept.
Foto: Christian Toft Bro, TV MIDTVEST

Når man sidder med menu-kortet på en restaurant, kan det være svært at beslutte sig for, hvad man har lyst til, og så får man måske bestilt for meget.

På en restaurant i Viborg får det nu konsekvenser, hvis du ikke kan spise op - så koster det nemlig ekstra. 

Det er Ad Libitum In Sushi, der nu indfører en betaling på 15 kr. for hver sushi, gæsterne på restauranten levner ud over de tre, der er tilladt.

Det har medført, at restauranten nu sparer 1000 kr. på råvarer om dagen.

- Vi kan nu holde længere åbent, da udgifterne til madspil er faldet, fortæller kok og indehaver Adam Xu.

Han nævner også en anden fordel ved det nye koncept.

- Tidligere stod der 4-5 tallerkner på hver bord. Det vil sige, der hele tiden var op mod 300 tallerkner i brug, som skulle skiftes en gang i timen, fortæller Adam Xu. Han glæder sig over det reducerede tallerkenforbrug.

Ejeren tilføjer, at der nu skal arbejdes hurtigere for at følge med, da det gamle samlebånd er blevet skrottet.

Kunderne tager pænt mod konceptet.

- Jeg synes, det er rigtigt fint, fordi man ser meget tit sådan nogle steder, at der er rigtigt meget af det, der bliver levnet, mener Thea Krogh Jakobsen fra Hadsten, der gæster restauranten i Viborg.

1:38
En sushi-restaurant sparer 1000 kr. på råvarer om dagen på grund af nyt spis op-koncept, hvor der vanker bøde til gæsterne, hvis de ikke spiser op.