Spillerforeningen går ind i racismesag

Spillerforeningen vil tage kontakt til Viborg FF og HB Køge for at finde ud af, hvad der præcist er blevet sagt mellem Serge Deblé og Frederik Due.

- Black Bastard (Sorte svin).

Sådan råbte HB Køges målmand Frederik Due angiveligt efter Viborg FFs topscorer Serge Deblé i kampen mellem de to hold fredag aften.

Siden har begge klubber meldt ud, at de håndterer situationen internt, men den løsning accepterer Spillerforeningen ikke. På mandag vil de tage kontakt til de to klubber for at finde ud af, hvad der præcist er foregået.

- Det er vigtigt, når der så er konkrete episoder, som det jo lyder til der er her, at prøve at komme så langt ned i, hvad der konkret er foregået. Og det er det vi i Spillerforening vil gøre nu. Vi vil tage kontakt til de to og høre helt præcist, hvad det er der er sket i den konkrete situation, og på baggrund af det vil vi så agere, siger Simon Christensen, der i direktør for Player Social Resonsibility med kampagnen "Giv racismen det røde kort" hos Spillerforeningen til TV MIDTVEST.

Tidligere i dag har Viborg FFs sportsdirektør Ole Nielsen udtalt, at sagen er lukket.

- Jeg har hørt fra Serge Deblé og hans holdkammerater, at der har været råbt et eller andet efter Serge Deblé. Det tager vi afstand fra, og det er uheldigt, men vi parkerer den også her og siger, at det er sket i kampens hede.

- Jeg har talt med Serge Deblé, og vi gør ikke mere ved det her, siger Ole Nielsen.

Tal om racisme offentligt

Men hvis der har været en episode, så opfordrer Spillerforeningen til, at der bliver meldt ud i offentligheden, hvad der er sket.

- Vores generelle holdning er, at det er vigtigt at turde tale om den racisme, der jo desværre med mellemrum opstår. Og hvis det er sådan, at der har været en episode som Serge Deblé fortæller her, så synes jeg da også, at man i klubsammenhæng skulle stille op, så at sige, og være med til at tage afstand. En måde at stå frem på er jo netop at turde sætte ord på det og tale om, hvad det er, der er foregået og for eksempel være med til at fremadrettet at markere, at det vil vi ikke være en del af, siger Simon Christensen fra Spillerforeningen.

Serge Deblé blev i situationen så rasende, at han fik et gult kort og måtte skiftes ud. Topscoreren fra Elfenbenskysten scorede i øvrigt kampens eneste mål.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.