Specielt fænomen i vandløb: - Vi skal have fastslået, hvor det kommer fra

Miljøeksperter skal nu i gang med at undersøge et udslip af såkaldte okker i et vandløb syd for Viborg.

Et rødbrunt udslip i Nørreås udløb ved Rindsholm syd for Viborg har lørdag skabt undren hos forbipasserende, der har slået forureningsalarm.

Der er dog med al sandsynlighed ikke grund til at være alt for bekymret på trods af den store mængde misfarve i vandet, lyder det fra chefen for natur og vand i Viborg Kommune, Jørgen Jørgensen.

- Der er tale om okker-udledning, som typisk kommer i forbindelse med dræningsprojekter, hvor jernforbindelser i jorden bliver iltet. Det kan eksempelvis være i forbindelse med en pumpestation, som pumper jernholdigt vand ud – eller at der er blevet spulet dræn.

-  Ud fra hvad jeg kan se på billederne, så er der tale om en betydelig mængde okker, men når udledningen bliver rød på den måde, som der er tale om her, er det ikke et giftigt udslip, siger Jørgen Jørgensen.

Hvad er okker?

Skal finde ud af, hvor det kommer fra

Viborg Kommune sender nu relevant miljøpersonale ud til stedet for at sikre, at der ikke er tale om et giftigt udslip.

- Vi tager selvfølgelig vores forholdsregler og tjekker udslippet, selvom vi i første omgang vurderer, at det ikke er farligt. Vi skal have fastslået, hvor udslippet kommer fra, så vi kender den præcise årsag.

- Det kan jo vise sig, at det er noget, vi kan stoppe, og så skal vi have kaldt beredskabet ind for at hjælpe til, forklarer Jørgen Jørgensen.

Meldingen om okker-udslippet kom ind lørdag formiddag.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Miljø.