Sparkær er et skridt tættere på et trinbræt: - Det er ubeskriveligt fedt

De drømmer om et trinbræt i Sparkær. For hvis toget stopper i den lille landsby, håber de på, at det bliver et mere attraktivt sted at bo.

Kristian Olesen har sammen med resten af toggruppen i Sparkær brugt næsten to år på projektet.
Kristian Olesen har sammen med resten af toggruppen i Sparkær brugt næsten to år på projektet.
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

Kristian Olesen har siden i går haft armene højt hævet over hovedet.

- Det gik rigtig godt. Det gik over al forventning, siger han.

Kristian Olesen er talsmand for toggruppen i Sparkær, der gennem to år har arbejdet for at få et trinbræt til byen, for på den måde at få toget til at stoppe i stedet for blot at køre igennem den lille landsby.

Men det er ikke gratis at få anlagt et trinbræt. Faktisk anslår kommunen, at det vil koste mellem syv og ti millioner kroner. 

Derfor har gruppen taget initiativ til en indsamling for at vise lidt god vilje. Målet var at skrabe 100.000 kroner sammen.

- Planen var at få rigtig mange af byens borgere til at sige, at der her togstop, det ville de, og det kan vi kun sige, at det lykkedes fuldt ud, siger Kristian Olesen. 

Over 100.000 samlet ind

Hvor meget, der præcist er blevet samlet ind, er endnu ikke helt klarlagt, men de 100.000 kroner er helt sikkert i hus.

- Det er ubeskriveligt fedt. Helt vildt dejligt. At se at folk vil det her, det havde jeg sgu ikke forestillet mig. Det gør et eller andet specielt, fortsætter han.

Efter to års arbejde er det derfor en lettelse for gruppen at kunne præsentere det store beløb for Viborg Kommune fredag morgen.

- Den løn, vi fik i går af fremmøde og klapsalver, og ikke mindst den bankkonto, vi har kigget på, er det hele værd, siger talsmanden.

Viborgs borgmester, Ulrik Wilbek (V), gav tirsdag udtryk for, at det bestemt ikke ville veje negativt på kommunens vægtskål, at Sparkær-borgerne selv gør en aktiv indsats for at få trinbrættet til byen.

2:24
Se indslaget fra tirsdag aften: I 40 år er togene kørt igennem Sparkær uden at standse. Men nu øjner beboerne en mulighed.