Sparekassen i Skals vil fusionere

Sparekassen i Skals vil fusionere med Den Jyske Sparekasse, der har hovedsæde i Grindsted. De administrative udfordringer for mindre pengeinstitutter er blevet for omfattende til, at sparekassen kan klare sig alene, fortæller bestyrelsesformanden

Beslutningen er truffet efter, at den nuværende direktør Henrik Jessen for godt et år siden meddelte, at han snart ville gå på pension.

Det gav anledning til grundige overvejelser i bestyrelsen om at finde en fusionspartner.

- Udfordringerne for de mindre pengeinstitutter, i form af administrative opgaver og myndighedskrav, har igennem de senere år været stigende. Vi oplever derfor, at Den Jyske Sparekasse er det rigtige valg for os, siger Niels H. Vasegaard, bestyrelsesformand i Sparekassen i Skals.

Den Jyske Sparekasse fortsætter

Aftalen er, at Den Jyske Sparekasse bliver den fortsættende bank. Den Jyske Sparekasse har siden 2007 gennemført sammenlægninger med fem pengeinstitutter, og kender til de udfordringer det indebærer.

- Det giver god mening at fusionere med Sparekassen i Skals, der efter fusionen med Sparekassen Farsø og opkøbet af Spar Salling ligger centralt i vores markedsområde og får geografien til at hænge endnu bedre sammen. Sparekassen i Skals har på alle måder et godt ry i branchen som en sund og veldrevet sparekasse, siger Sejer Mortensen, bestyrelsesformand for Den Jyske Sparekasse.

Sparekassen i Skals bliver et selvstændigt område af Den Jyske Sparekasse med egen områdedirektør, der får ansvaret for den daglige drift og den lokale indsats.

Ekstraordinært repræsentantskabsmøde

Der afholdes ekstraordinært repræsentantskabsmøde i Sparekassen i Skals den 20. december, hvor den formelle beslutning bliver taget.