Søren Pape er valgt som ny Konservativ formand

Viborgs ex-borgmester, 42-årige Søren Pape Poulsen, er lørdag valgt som formand for De Konservative på partiets landsråd.

Søren Pape Poulsen har de sidste syv uger været De Konservatives politiske leder. Og nu kan han også føje titlen formand på visitkortet.

Helt som ventet valgte De Konservative lørdag den 42-årige tidligere borgmester i Viborg, som ny formand for partiet efter Lars Barfoed.

- I mit postnummer deler vi ikke så meget ros ud, så tak for det, lød det fra Søren Pape Poulsen, da han fik sit første bifald fra salen som ny formand.

Der venter nu Søren Pape Poulsen et stort arbejde med at løfte partiet i meningsmålingerne frem mod valget, som kommer inden 15. september næste år.

Selv efter knap to måneder med Pape i spidsen ligger De Konservative fortsat til 5,2 procent af stemmerne ifølge Ritzau Index, som er et gennemsnit af fem af landets toneangivende meningsmålinger.

Dermed har Søren Pape Poulsen indtil nu ikke formået for alvor at løfte partiet fra det skuffende valgresultat i 2011 på 4,9 procent af stemmerne.

Det arbejde begynder dog først for alvor nu, mener Pape:

- Jeg glæder mig til at præsentere projektet, som vi skal gå til valg på. Jeg går til opgaven, fordi jeg har lyst til det. Men vi skal kæmpe for det i fællesskab, siger Søren Pape Poulsen.

/ritzau/