Solgte køleskabe ud af garagen: Nu sælger de 150.000 om året

Den Viborg-baserede virksomhed Tefcold startede i 1987 med et par køleskabe. I dag leverer de køle- og fryseløsninger til lande i hele Europa og Asien.

- Vi står op om morgenen for at se, om vi kan få lidt flere ordrer i dag, end vi fik i går.

quoteNår du ingen penge har, må du sidde inde i stuen og bruge garagen som lager, indtil tingene stille og roligt bliver bygget op.

Torben Christensen, ejer, Tefcold, Viborg

Sådan lyder visionen fra ejeren af Viborg-virksomheden Tefcold, der i 32 år har udviklet og solgt køle- og fryseløsninger i både Europa og Asien.

Og den vision har fået dem langt.

For det hobbyprojekt, der i 1987 startede i en lille garage i Viborg med et par køleskabe, er nu blevet til en virksomhed med 70 ansatte, der sælger køleskabe til mere end 100 forskellige lande.

- Når du ingen penge har, må du sidde inde i stuen og bruge garagen som lager, indtil tingene stille og roligt bliver bygget op, siger ejeren af Tefcold, Torben Christensen.

- Vi er ikke færdige med at vokse. Det er det, der gør det sjovt. Det har vi gjort år efter år – så hvorfor skulle vi ikke kunne blive ved med det, lyder det retoriske spørgsmål fra den altid optimistiske ejer.

Hvad er Tefcold?

Vokseværk i 32 år

Og der er da også grund til optimismen. For siden virksomheden blev etableret af Torben Christensen og hans far, Frede Christensen, har det haft vokseværk.

- Det var der, senior havde noget viden. Dengang var det ham, der var drivkraften og mig, der var lærlingen. Og det lærte jeg så hen ad vejen, siger Torben Christensen.

Siden begyndelsen har virksomheden haft rekordår hvert år. Og det skulle de gerne blive ved med. Og her er børnene tænkt ind i fremtidsplanerne. Men det betyder bestemt ikke, at ejeren selv vil stoppe.

- Ja, rolig nu, jeg er jo en ung mand. Der er ikke nogen fakkel, der er givet videre endnu. Der skal jo laves et generationsskifte, og det skal jo planlægges, siger han.

Hemmelig omsætning

Tefcold leverer blandt andet køleskabe til kunder som Dansk Supermarked, Q8 og Horesta, men omsætningen vil virksomheden holde hemmelig.

- Indtjeningen fortæller vi gerne. Vi tjente sidste år 54 millioner kroner før skat og har for knap 100 millioner kroner varer på lager hele tiden, siger Torben Christensen.

Virksomheden sælger i dag omkring 150.000 kommercielle køleskabe om året til cirka 2000 kunder fordelt i 100 forskellige lande.

Du kan se et længere program fra TV MIDTVEST' besøg på Tefcold herunder:

 

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.