Søren Pape Poulsen smittet med corona

Partiformanden skriver på Facebook, at han har det godt, men bliver hjemme for ikke at smitte andre.

Den konservative formand Søren Pape Poulsen er smittet med corona.

Det oplyser han selv på Facebook.

Pape Poulsen, der bor i Viborg og er valgt i Vestjyllands Storkreds, skriver, at han i fredags fik at vide, at en kollega var blevet testet positiv, og at han herefter gik i karantæne og blev testet.

- Jeg har det heldigvis rigtig godt, men tager selvfølgelig alle forholdsregler og arbejder hjemmefra, så jeg ikke risikerer at smitte andre, skriver han.

Søren Pape Poulsen er den første danske partileder, der er ramt af den smitsomme virus, men nyheden kommer samtidig med meddelelsen om, at flere ministre i den socialdemokratiske regering, heriblandt Mogens Jensen, har valgt at gå i selvisolation efter at møder med en smittet kollega.

- Jeg er rigtig glad for, at min kollega gav mig besked i fredags om, at jeg kunne være udsat - det er en tydelig påmindelse om, at vi både skal tage forholdsregler og opsporing dybt alvorligt. Det er sådan, vi får åbnet Danmark igen og får kontrol over smitten, skriver Pape Poulsen på Facebook.

Den konservative folketingsgruppe nu holde sine gruppemøder virtuelt, og Pape Poulsen understreger, at politikerne regelmæssigt sørger for at blive testet.

Søren Pape Poulsen er ikke den eneste politiker på Christiansborg, der er konstateret smittet. For eksempel blev Venstres forsvarsordfører Lars Christian Lilleholt mandag aften indlagt på Odense Universitetshospital.

Også Socialdemokratiets retsordfører Jeppe Bruus er smittet.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.