Søren Pape: Gode meningsmålinger giver ekstra energi

Den konservative formand glæder sig over opbakningen, men mener ikke, at det ændrer magtbalancen i blå blok.

Den konservative formand Søren Pape Poulsen går ind det nye folketingsår med god energi og godt humør.

Og det er måske ikke så underligt, hvis man for eksempel studerer den seneste meningsmåling fra Voxmeter, hvor de konservative står til ni procent af stemmerne og fremgang fra de nuværende 12 til 16 mandater.

- Jeg tillader mig selvfølgelig at være glad i nuet. Jeg har også prøvet at have meget, meget dårlige målinger og haft det meget svært. Derfor bliver man selvfølgelig ekstra glad  og taknemmelig over opbakningen, når det går godt. Men der har jo ikke været valg endnu - det er en måling, men jeg er selvfølgelig glad for, at der er flere, der ser ud til at bakke op om det, vi gør.

- Gør det alligevel noget med de konservatives selvforståelse i den blå blok - I har lidt flere muskler nu ikke?

- Det gør noget ved humøret, og når man ser sådan en måling, får man lige noget ekstra energi. Men mandater er mandater - det er der ingen meningsmåling, der ændrer på,  Det er valg, der ændrer på det, siger Søren Pape Poulsen.

Flere kommentatorer har spekuleret i, om den konservative formand er et bedre bud på en borgerlig statsministerkandidat end Jakob Ellemann-Jensen, men Pape føler ikke, at han har fået mere at skulle have sagt i sine samtaler med Venstres formand. 

- Jeg synes, at vi har en god dialog om tingene i den blå blok. Vi kommer nogle forskellige steder fra og taler godt med hinanden, og det er jo det, der er vigtigt. Vi har brug for 90 mandater, der kan gå i en borgerlig retning i stedet for en skattestigning, siger han.

Søren Pape Poulsen erklærer, at de konservative går ind til det nye folketingsår med ambitionen om at få indflydelse.

- Det Konservative Folkeparti er og bliver borgerlige stemmer, der arbejder. Vi er et resultatparti - ikke et ramasjang-parti, men vi vil også sætte nogle hegnspæle. Vi vil ikke være med til bare blindt at lade den offentlige sektor vokse, siger han.

Tema

Folketingets åbning 2020