Slut med Absolut Rengøring

Efter et år med ballade om beskidte skoler har Viborg Kommune fyret Absolut Rengøring, og det skal nu være op til institutionerne selv, hvordan nullermændene skal angribes.

Et enigt økonomiudvalg i Viborg Kommune har onsdag formelt fyret firmaet Absolut Rengøring. Det var dårlig rengøring på Stoholm Skole i sidste uge, som førte til politikernes beslutning om at droppe firmaet Absolut Rengøring.

Viborg Kommune sparede 12 mio. kr. om året ved sidste år at udlicitere rengøringen på skoler og daginstitutioner. 5 mio. kr. bliver nu ført tilbage til området.

Nu kan 178 skoler, børnehaver og andre institutioner vælge selv at stå for rengøringen eller komme med i et nyt udbud.

- Vi har hørt fra mange institutioner, at de er meget bedre til det selv. De vil kunne få det gjort meget bedre, og det vil kun være en fordel at lægge det ud til dem. Derfor får de muligheden. Men de har muligheden for både at sige ja tak og nej tak, siger Torsten Nielsen, borgmester i Viborg Kommune, til TVMIDTVEST.

Kommunens skoleledere var i dag samlet til møde. De skal nu hver især finde ud af, om de vil ansætte eget rengøringspersonale.

Hør hvad skolelederne siger til det i aftenens indslag.

02:05 Luk video