Skuffede efterskoleelever må blive hjemme: - De siger at det sidste halve år er helt specielt og fantastisk

Opvisninger og gallafester er aflyst, for landsdelens efterskoleelever er alle sendt hjem.

Casper Arvesen havde ikke regnet med, at han skulle være hjemme ved forældrene i Viborg lige nu.

quoteDe siger, at det sidste halve år er helt specielt og fantastisk. Noget man ikke kommer til at opleve andre steder, så det er lidt træls, at man ikke kommer til at opleve det. Jeg håber, jeg kommer tilbage igen

Casper Arvesen, efterskoleelev

Han er efterskoleelev på Lomborg Gymnastik og Idrætsefterskole, og egentlig skulle han være i fuld gang med årets opvisninger. Men så kom coronavirussen i vejen, og nu må han holde kontakten med efterskolekammeraterne på nettet.

- De siger, at det sidste halve år er helt specielt og fantastisk. Noget man ikke kommer til at opleve andre steder, så det er lidt træls, at man ikke kommer til at opleve det. Jeg håber, jeg kommer tilbage igen, fortæller han.

Storebror har været afsted

Casper Arvesen ved ikke selv helt, hvad det er, han går glip af, men det gør hans storebror. Daniel Arvesen gik på Lomborg sidste år, og han fortæller gerne, hvad det vigtigste er.

- Det er helt klart opvisningerne. Det er det, man kæmper med fra efterårsferien og til nu. Det er synd alt det bliver aflyst. Det er noget af det fedeste, fortæller han.

Casper står her med sin bror Daniel og sin mor Dorthe.
Casper står her med sin bror Daniel og sin mor Dorthe.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Men det er nu ikke kun opvisningerne, som Casper Arvesen er ked af at gå glip af. 

- Vi har bare et super godt fællesskab. Hvad sker der så nu? Det bliver lidt ødelagt, siger han.

Tom efterskole

Det er ikke eleverne, der savner efterskolelivet. For i Lomborg står forstander Flemming Nees og kigger på en tom skole. 

- Det er jo tomt. Det er som taget ud af en film, man ikke ønsker være med i. Man kan ikke gøre noget, men bare følge de anvisninger, der kommer. Vi lytter til elevernes frustrationer. De har bare glædet sig og bygget noget enestående op, fortæller han.

Han håber dog, at eleverne når tilbage på skolen, inden skoleåret er slut.

- Jeg tror helt sikkert, vi får lov til at afslutte det her år. Jeg tror, myndighederne har gjort det rigtige. Jeg er helt sikker på, at vi får lov til at afslutte på bedste vis, slår han fast.

Lige som hele efterskoleåret skulle til at peake, er eleverne er tvunget væk fra efterskolerne på grund af coronavirus