Skoleelever pjækker for at købe designersko

Skoleelever bliver væk fra skole for at købe eftertragtede designersko i Viborg.

Siden tirsdag har 21 unge ligget i kø foran tøjbutikken Buhl i Viborg for at få fingrene i et par sko designet af Kanye West. Salget åbner først i morgen, så de unge har taget fri fra skole i fire dage for at købe de eftertragtede sko.

- Jeg er lidt ligeglad. Min mor synes, det er stærkt gået, at jeg gider ligge herude i tre nætter, siger skoleeleven Dima Levchenko Pedersen fra Silkeborg.

- Jeg har valgt at prioritere det her, fordi de er min hobby. Os der ligger her, vi ser det ikke rigtigt som et valgt, men vi ser det mere som en livsstil, siger gymnasieelev Amalie Nonbo fra Viborg.

På Viborg Gymnasium og HF er uddannelsesleder Lise Markussen ikke begejstret for de unges fravalg af skolen.

- Jeg har som sådan ikke nogen holdning til, at de ligger i kø for et par sko. Vi har en holdning til, at de tager fri fra skole. Jeg synes, det er en mærkværdig prioritering, for jeg synes selvfølgelig, de skulle passe deres skole i stedet for at ligge i kø, siger uddannelseslederen.

Skoene kan kun købes tre steder i Danmark. Et af stederne er i Viborg, hvor tøjbutikken Buhl har fået 21 par af de eftertragtede sko. Indehaver Dorrit Buhl har forståelse for de unge mennesker.

- Det er jo ikke mit ansvar, at de tager fri. På en eller anden måde tager jeg hatten af for de unge mennesker - ikke fordi de tager fri fra skole, for det ved jeg ikke, om man skal - men det er jo en passion for dem. Det er ikke værre, end når forældre tager deres børn ud af skolen en uge for at tage på ferie, siger Dorrit Buhl.

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Forbrug.