Skolebørn får mentor

Mentorordningen "Talentspejderne" har netop fået fire millioner kroner til at hjælpe unge på vej til den rigtige uddannelse..

Mange unge er i tvivl om, hvilken uddannelse, de skal tage. Og mange har det svært i skolen. Mentorordningen, Talentspejderne, har netop fået fire millioner kroner til at hjælpe de unge på vej.

En af dem der allerede har glæde af ordningen er Annika Nøraa, der mødes med sin mentor i Bjerringbro en gang om ugen.

 - Det er altid rigtigt godt. Jeg føler, jeg får en hel masse ud af det, fortæller Annika Nøraa. 

- Jeg har lært meget mere om mig selv og fundet alle de ting frem i mig, som jeg måske ikke vidste, at jeg kunne, fortæller den unge pige, der går i 9. klasse.

Annika Nøraa er med i mentorordninge "Talentspejderne", der lige nu hjælper unge med at finde en vej i uddannelsessystemet i ni kommuner i landet.

Flere end 200 har allerede været forbi en mentor og det med så stor succes, at unge i hele landet nu får muligheden.

- Jeg tror, det er en stor udfordring at være teenager og skal vælge den vej i livet, man er allerbedst til og som giver det allerbedste liv. Så hvis jeg kan bidrage til det ved at være sammen med en ung halvanden time om ugen, så er den tid givet rigtigt godt ud, fortæller Karin Schjødt Nielsen, der er mentor i "Talentspejderne".

Projektet har fået 1,4 millioner fra beskæftigelsesministeriet og så har Det Obelske Familiefond givet godt 2,1 millioner. 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Uddannelse.