Skarp kritik af Viborg Kommune

Mere end ni ud af 10 handleplaner for handicappede i Viborg Kommune lever ikke op til lovens krav.

Der bliver lige nu rettet en skarp kritik af Viborg Kommune fra byens handicap-råd. De handicappedes handleplaner lever nemlig ikke op til lovens krav.

Ni ud af 10 handleplaner er mangelfulde

De mangelfulde handleplaner gælder næsten for næsten alle byens handicappede. Ud af 48 handleplaner drejer det sig om 44. En handicappet mangler helt en handlingsplan.

- Jeg ville være flov, hvis det var mig, der stod med den statistik. Det ville jeg ikke bryde mig om, siger Ulla Thomsen, formand for Handicaprådet i Viborg.

Ikke tilfredsstillende

Viborg Kommuner erkender, at de mangelfulde handleplaner er et problem.

- Det er naturligvis ikke tilfredsstillende, at den største del af handleplanerne har været mangelfulde. Til gengæld er det positivt, at der kun i et enkelt tilfælde helt har manglet en handleplan. Det er også positivt, at der allerede er handlet på de mangler, der har været i sagsbehandlingen, så vi fremover kan leve op til de kvalitetsmål, som vi har opstillet. Vi er klar over, at der har været et stort arbejdspres på Visitation Social, men det er ikke i sig selv en gyldig forklaring: Loven skal holdes og det er ikke til diskussion, siger formanden for Socialudvalget, Mette Nielsen, i en pressemeddelelse i dag. 

Socialudvalgsformanden i Viborg vil have alle sager kigget igennem igen

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.