Skals Højskole genbruger skrald

En busfuld højskoleelever fra Skals Højskole for design og håndarbejde er taget på Roskilde Festival. Dels for at høre musik, men primært for at genbruge festivaldeltagernes store mængder skrald.

RoskildeFest.jpg

Lige nu er op mod 100.000 festivalglade mennesker samlet til Roskilde Festival, som starter i dag. Udover god musik og glade mennesker, så producerer festivalen også bunkevis af affald. Derfor er højskolen for design og håndarbejde i Skals taget på festival - målet er at omdanne bare en brøkdel af affaldet til noget nyttigt.Derfor har designskolen kørt deres store bus midt ind på festivalpladsen.

- Vi strikke, og vi laver ting ud af genbrugsmaterialer, smykker, genbruger liggeundrlag og sådan noget, som er til rest her fra festivallen, siger Ida Blomstrøm, Projektansvarlig, Skals Højskole for design og håndarbejde.

Og der er meget restaffald på festivallen, når 100.000 mennesker er til festival uden deres mor er der til at rydde op.

- Den gennemsnitlige festivaldeltager producerer omkring 17 kilo skrald i løbet af sådan en uge her, siger Ida Blomstrøm, Projektansvarlig, Skals Højskole for design og håndarbejde.

Det er både øreringe af gammelt gummi, armbånd af tomme øldåser og punge af gamle mælkekartoner, der bliver lavet i højskolens bus. Og festivaldeltagerne er begejstrede for det kreative genbrugs-initiativ.

- Jeg synes det er fedt, hvordan man kan lave den her slags container-juveler af alt muligt gammelt brugt, og hvordan det kan bruges igen - det er meget moderne, siger Malene Kongsgaard, Festivaldeltager fra København.

Flere skal kunne strikkeHøjskoleeleverne hjælper dem, som kigger forbi bussen. Hr kan festiavldeltagerne bland andet få lappet huller i bukserne, eller lære at strikke. Og der er en bagtanke - skolen vil gerne have flere elever.

- Vi vil gerne have flere elever, så det ikke kun er de gamle bedstemødre, som kan strikke. Det er en fed følelse at kunne lave sine egne ting, og det kan blive præcist, som man gerne vil have det, og at man ikke køber nyt hele tiden, siger Ida Blomstrøm, Projektansvarlig, Skals Højskole for design og håndarbejde.Højskoleeleverne er på festivallen til på søndag.

Se indslaget fra Roskilde Festival Her:

2:23
Elever omdanner affald til nyttigt håndarbejde.