Sijan afløser Landin

Bjerringbro-Silkeborg har fundet afløseren for landsholdskeeperen Niklas Landin hos lokalrivalerne Viborg HK.

Afløseren for landsholdsmålmand Niklas Landin er fundet i Bjerringbro-Silkeborg (BSV). Sidste års sølvvindere henter til sommer målmanden Dane Sijan fra Viborg HK.

Niklas Landin, som var en af Danmarks profiler, da holdet vandt guld ved håndbold-EM i Serbien i januar, skifter til Rhein-Neckar Löwen i den tyske Bundesliga til sommer.

Den 35-årige serber Dane Sijan skal i fremtiden danne målmandsduo med landsholdsaktuelle Jannick Green hos BSV.

Albrektsen tilfreds

Bjerringbro-Silkeborgs træner, Carsten Albrektsen, er tilfreds med erstatningen for Niklas Landin.

- Vi har haft god tid til at finde en afløser for Niklas Landin, og jeg er glad for at det er lykkedes at hente Dane Sijan. Dermed viderefører vi vores strategi med at have to dygtige målmænd.

- Det er jo ingen hemmelighed, at målmandsposten er utrolig vigtig i håndbold, og med Dane Sijans tilgang har vi et meget stærkt par på posten og sikrer dermed kontinuiteten, siger Albrektsen i en pressemeddelelse.

Glæder sig

Dane Sijan ser skiftet fra Viborg HK til BSV som et stort skridt opad, og han glæder sig til udfordringerne.

- Jeg skifter til en klub med store ambitioner, og da jeg selv er en professionel sportsmand med ambitioner, bliver det spændende at være med i. Jeg ser frem til at spille internationale kampe. Jeg prøvede at være med på højeste niveau i Flensburg-Handewitt, og det glæder jeg mig til igen, siger dane Sijan.

Dane Sijan er 1,95 meter høj og har i to omgange spillet for Viborg, først fra 2005 til 2007 og igen fra 2008 til nu. I 2007-08-sæsonen spillede han for Flensburg-Handewitt i den tyske Bundesliga.

Det er den anden spiller, BSV har hentet i naboklubben Viborg, da BSV for knap to uger siden også tilknyttede stortalentet Casper U. Mortensens skifte fra Viborg.