Sigtet for 83 lovovertrædelser - tre mænd fængslet i mere end seks år

En lang række lovovertrædelser har i dag ført til, at tre unge mænd er blevet idømt mere end seks års fængsel tilsammen.

Indbrudstyveri, bedrageri, brandstiftelse og ulovlig våbenbesiddelse var blot nogle af punkterne i anklageskriftet, da tre mænd i dag var for Retten i Viborg.

På cirka et år er hele 83 anklagepunkter samlet sammen mod de tre mænd, der kommer fra henholdsvis Silkeborgområdet og Give. 

Der er tale om den 19-årige Frederik Christiansen, 18-årige Chano Eversen og 23-årige Alex Intganai Sørensen. De tre mænd betegner sig selv som venner, og fortæller i retten, at de har kendt hinanden i flere år.

De tre mænd er ikke blevet kendt skyldig i alle anklageskriftets punkter, men for de punkter de er blevet kendt skyldig for, modtager de fængsel. Frederik Christiansen er ikendt to år og tre måneders fængsel, Chano Eversen er ikendt et år og ni måneder, mens Alex Intganai Sørensen er ikendt to år og tre måneders fængsel.

Ingen af de tre har valgt at anke sagen. 

- Jeg er tilfreds med den dom, der falder i sagen, når man tager i betragtning, at de ikke kendes skyldige i alle anklagepunkterne, siger Jakob Kjær Ratz, der er anklagerfuldmægtig hos Midt- og Vestjyllands Politi. 

Sagens detaljer

De tre mænd var sigtet for ikke mindre end 28 tilfælde af indbrudstyveri og tyveri. Derudover var de også sigtet for en lang række forsøg på samme.

Sigtelser om bedrageri gik også igen gentagende gange i anklageskriftet. Ikke mindre end 19 gange har en eller flere af de tre sigtede bedraget deres omgivelser.

Derudover var anklager om både hæleri, hærværk og våbenbesiddelse at finde flere steder i anklageskriftet.

En enkelt af de tre mænd var også siget for at have filmet en ung kvinde, som han havde samleje med, for efterfølgende at dele videoen. Begge dele uden at have fået lov af kvinden.

Derudover var en af de tre også sigtet for at have forsøgt at smugle mere end 23 gram hash ind i arresten i sit anus. 

Det er især anklagerne om indbrudstyveri af særlig grov beskaffenhed og anklagerne om bedrageri og brandstiftelse, der har ført til dagens dom. 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.