Se video af voldsom brand: 600 halmballer går op i røg

Der er fortsat gang i den brand, som i nat opstod i en ladebygning i Tange mellem Bjerringbro og Rødkærsbro.

Foto: 24-7 News

Foto: 24-7 News

Foto: 24-7 News

1 af 3

En ladebygning, en mejetærsker og 600 big halmballer er i nat gået op i røg ved en gård i Tange. Det er sket, efter at en brand opstod omkring klokken halv to i nat. Her nu, hvor nat er blevet til morgen, er brandfolk stadig på stedet for at få bugt med flammerne.

Da der ikke er noget at redde i bygningen, foretager vi det, der hedder en kontrolleret afbrænding, hvor vi egentlig bare lader den brænde ud.

Jesper Hesselberg, Indsatsleder, Midtjysk Brand og Redning

- Vi er stadig derude, og det kommer vi nok til at være i et døgns tid endnu. Vi har fået branden under kontrol, men der er god brændværdi i sådan nogle halmballer, så det er ikke bare lige til at få dem slukket, fortæller Jesper Hesselberg, der er indsatsleder hos Midtjysk Brand og Redning.

Klokken 01:24 løb der en melding ind hos Midtjysk Brand og Redning om, at en større brand var opstået i en ladebygning på Nørrehedevej mellem Bjerringbro og Rødkærsbro. Kort tid efter var politi og brandfolk på stedet.

Læs også 15. containerbrand på én måned: - Vi bruger meget tid på det

Ladebygningen ligger ikke i forbindelse med nogen beboede ejendom, og der er et stykke vej til nærmeste nabo, så der har ikke på noget tidspunkt været personer i farer. Bygningen er dog omringet af skov, hvilket har betydet, at brandfolk har haft særlig stor fokus på, at branden ikke ville sprede sig.

- Da vi lander derude, er det hele overtændt. Da der ikke er noget at redde i bygningen, foretager vi det, der hedder en kontrolleret afbrænding, hvor vi egentlig bare lader den brænde ud. I stedet sprøjter vi vand på træer, buske og skovbund i nærheden for at sikre, at branden ikke spreder sig, fortæller Jesper Hesselberg.

Ukendt brandårsag

Der har i løbet af natten været 12 brandfolk samt en patruljevogn på adressen i Tange. Brandårsagen er stadig ukendt.

- Der har været nogle el ledninger derinde, så det kan godt, at det er det, der er årsagen, men vi ved det ikke endnu. Det skal vi have undersøgt i løbet af næste uge, fortæller Lars Even, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Indsatslederen hos Midtjysk Brand og Redning oplyser, at selvom branden er under kontrol, så er der stadig godt gang i flammerne i bygningen. Man skal derfor udvise hensyn, hvis man opholder sig i området.

- Vejen er genåbnet, men man må meget gerne køre forsigtigt, hvis man kommer forbi. Det er derudover selvfølgelig en god idé at holde sig væk fra røgen. Der ligger nogle enkelte gårde i nærheden, men de er ikke i røgfanen, så det er ikke, fordi det burde genere dem, oplyser Jesper Hesselberg fra Midtjysk Brand og Redning.

00:44

Video: 24-7 News - Det har været en travl nat hos Midtjysk Brand og Redning. 

Luk video