Se om din kommune er på listen: Fejl i 208.000 pas

En leverandør har byttet om på højre og venstre hånd i passene, der blandt andet er udstedt i seks af landsdelens kommuner.

Der er fundet fejl i 208.000 pas, der er udstedt fra 2014 til 2017. Blandt andet i Viborg Kommune, hvor det drejer sig om 23.000 pas.

Fejlen, der er sket hos en leverandør, betyder, at der er byttet om på højre og venstre hånd i passets informationer.

- Det er selvfølgelig drønærgerligt, at fejlen overhovedet er opstået, og det er irriterende for de borgere, som nu skal ned på Borgerservice for at få udskiftet passet. Men vi håber, at det kan gøres så smidigt som muligt. Og står man over for en rejse i den kommende tid, skal man ikke være bange for at tage af sted.

Liste over de 18 kommuner

- Rigspolitiet har forsikret os om, at passet er fuldt gyldigt, og vi kender ikke pt. til lande, der bruger de biometriske fingeraftryk. Men det er naturligvis vigtigt, at vi får rettet op på fejlen, så man ikke i de kommende år risikerer at blive afvist ved indrejse til et andet land, siger KL-direktør Christian Harsløf til danske kommuner.

Ud over Viborg er passet udstedt i 17 andre kommuner. Herunder fem i Midt- og Vestjylland.

Kan gratis få et nyt pas

Er man én af dem, der har ét af de her fejlbehæftede pas, får man besked om det i e-Boks. Man kan gratis få et nyt pas.

Det til trods for, at ingen har oplevet problemer med passet, men ifølge Rigspolitiet kan der i fremtiden være en risiko for problemer i forbindelse med rejser til bestemte lande.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.