Scorer millionfratrædelse og fortsætter i job

Kommunaldirektøren i Viborg Kommune fik fratrædelsesgodtgørelse på over to millioner kroner. 14 dage senere fik han jobbet tilbage.

Det kan være mere end almindelig lukrativt for direktørerne i landets kommuner at være ansat på de tidsbegrænsede åremålsaftaler. Flere kommunaldirektører får udbetalt millionfratrædelser, selv om de fortsætter i samme stilling, skriver metroxpress.

I Viborg Kommune har kommunaldirektør Lasse Jacobsen nydt rigtigt godt af åremålsordningen. Hans aftale udløb den 31. juli 2013 efter de maksimale ni år, hvilket udløste en fratrædelsesgodtgørelse på 2.044.000 kroner.

To uger senere var han så tilbage i samme stol - men en milliongodtgørelse rigere.

Det viser metroxpress' aktindsigter, der afslører lignende sager i mindst 10 andre af landets kommuner. Det er misbrug af åremålsordningen, mener arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet.

- Det er jo en gavebod. Hele pointen med åremål er jo, at når den udløber efter maksimalt ni år, så skal den stoppe. Det er derfor, at de får en højere løn og den store fratrædelse, fordi det er i en begrænset periode. Det er misbrug af skatteydernes penge, siger han til metroxpress.

Stillingen i Viborg blev som i flere andre kommuner slået op, og Lasse Jacobsen søgte sin egen stilling og fik det samme job knap 14 dage senere. Denne gang som en kontraktansættelse.

- Det er grotesk. Det har ikke noget med ordningen at gøre. Jeg håber, at borgerne reagerer meget stærkt på det her. Det er ufatteligt, at politikerne tillader det. De forgylder jo en person, der i forvejen har en meget høj løn, siger Flemming Ibsen til metroxpress.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.