Sag om vold mod spædbarn skal i landsretten

Patrick Lykke fra Viborg-egnen, der er idømt to års fængsel for grov vold mod et spædbarn, anker sin dom. Anklager anker også for at få ham idømt en endnu hårdere straf.

Onsdag den 4. december blev den 32-årige Patrick Lykke fra Tjele idømt to års fængsel for grov vold mod et spædbarn. 

Det skete ved retten i Viborg.

Efter to ugers betænkningstid anker han nu dommen.

- Han nægter sig skyldig og påstanden har været frifindelse hele vejen igennem. Og nu vil han så frifindes i landsretten, fortæller Karina Skou, der er mandens forsvarer.

Den 32-årige Patrick Lykke blev dømt efter straffelovens paragraf 245 om legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter. 

Han er drengens stedfar. Han blev dømt for flere gange at have udsat barnet for så grov vold, at spædbarnet brækkede ni ribben, skinnebenet og fik en hjerneblødning.

Volden var foregået over en periode på cirka 2,5 måned tilbage i 2017 mod den dengang fire måneder gamle dreng.

STRAFFELOVENS  § 245 & § 246

Anklager anker også

Da den 32-årige mand blev dømt i byretten gik anklager efter at få Patrick Lykke dømt efter straffelovens paragraf 246, som er en noget hårdere straf.

Derfor har anklager nu også anket dommen, fordi de vil have den 32-årige idømt en endnu hårdere straf.

Da dommen blev afsagt, lød begrundelsen fra retsformanden:

- Det har været en afvejning. Det er jo en alvorlig sag, men ikke sådan at paragraf 246 kunne komme i spil. Derfor har vi dømt efter paragraf 245 og givet dommen på to års fængsel. 

Sagen skal nu for Vestre Landsret.

Den 32-årige Patrick Lykke fra Mollerup øst for Viborg blev i dag i dømt to års ubetinget fængsel for flere tilfælde af grov vold mod et spædbarn.

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.