Sag om afpresning via sexvideoer på Snapchat vokser - nu er fire sigtet

Tirsdag blev endnu en sigtet i grundlovsforhør i stor sag om afpresning gennem sexvideoer på Snapchat.

Ifølge politiet udgav de fire mænd sig for at være kvinder, der solgte nøgenbilleder via Snapchat.
Ifølge politiet udgav de fire mænd sig for at være kvinder, der solgte nøgenbilleder via Snapchat.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Gennem måneder har tre mænd fra Viborg afpresset flere end 200 mænd via sexvideoer og billeder på det sociale medie Snapchat ved at true med at offentliggøre deres tabubelagte køb.

Tirsdag har sagens omfang fået endnu et nøk op. Nu er endnu en person i sagen sigtet for medvirken til det omfangsrige bedrageri og den store sag om afpresning. 

Det oplyser anklagerfuldmægtig ved Midt- og Vestjyllands Politi, Katrine Meldgaard, der tirsdag var i Retten i Viborg, hvor hun krævede en 22-årig mand fra Vejle varetægtsfængslet.

Han er sigtet for at have medvirket til i alt 15 forhold.

- Vi har en idé om, at man har drevet den her forretning ved hjælp af muldyr. Altså man har brugt folk til at lægge konto til. Men det viste sig, at han har været medgerningsmand, forklarer anklageren.

Muldyr skal sikre, at overførsler er sværere at spore til gerningsmændene. 

Stået på i månedsvis

Sagen kom første gang for retten i september 2021. Her blev de tre mænd fra Viborg mellem 23 og 25 år varetægtsfængslet for at have bedraget og afpresset flere end 100 mænd via Snapchat. 

Ifølge politiet har mændene foregivet at være en yngre kvinde, som tilbød salg af nøgenbilleder og video via det sociale medie. 

Men 'kunderne' har ikke fået tilsendt hverken billeder eller videoer. I stedet er de blevet tvunget til at betale yderligere, hvis ikke den private samtale skulle offentliggøres.

Den første anmeldelse drejer sig om en sag fra august 2020. Siden er flere kommet til, så politiet nu vurderer, at mindst 200 er blevet afpresset og bedraget frem til januar 2021.

- Vi har sigtet dem for at have gjort det i forening alle fire, lyder det fra anklageren. 

I sidste ende mente dommeren ikke, at der var grundlag for at varetægtsfængsle den 22-årige vejlenser.

Anklageren har nu kæret kendelsen til landsretten.

De tre sigtede fra Viborg er fortsat varetægtsfængslede i sagen, der nu tæller mere end 300 forhold for bedrageri og afpresning.