Så skal der stemmes: - Det er en festdag

Europaparlamentsvalget er i gang, og det glæder valgstyrerformand og viceborgmester Per Møller Jensen i Viborg, der håber på høj valgdeltagelse.

Der stod masser af vælgere klar til at gå i stemmeboksen, da valgstedet i Viborg åbnede sammen med de øvrige valgsteder landet over klokken 9.00 søndag morgen.

Valgstyrerformand og viceborgmester i Viborg Kommune, Per Møller Jensen, ser frem til en dag i EU-valgets tegn.

-  Det er en festdag. Det er et udtryk for, at demokratiet fungerer. Det fungerer i særdeleshed, hvis rigtig mange kommer og stemmer.

- Valgdeltagelsen skulle gerne højere op

Ved det sidste Europaparlamentsvalg i 2014 lå valgdeltagelsen i Danmark på 56,3 procent. EU-gennemsnittet lå på 42,6 procent.

Til sammenligning satte 85,8 procent af vælgerne et kryds ved folketingsvalget i 2015. Derfor håber valgstyrerformanden på god opbakning i løbet af dagen.

Viborgensere går i stemmeboksen til EU-valget. 
Viborgensere går i stemmeboksen til EU-valget. 
Foto: Jesper Bach Thomsen, TV MIDTVEST

-  Valgdeltagelsen skulle gerne højere op. Og med et smil på læben vil jeg sige, at vejret er med os i dag. Det er måske i mindre grad havegrillen, der trækker. Jeg håber, der kommer mange og stemmer, så det resultat vi får, er et bredt udtryk for, hvad der ønskes i befolkningen, siger Per Møller Jensen.

I alt skal 21 ud af EU’s 28 medlemslande stemme til Europaparlamentsvalget søndag. I de øvrige syv lande er valget blevet afviklet i løbet af de sidste dage.

Holland og Storbritannien stemte torsdag, Irland fredag, Tjekkiet fredag og lørdag, mens Letland, Malta og Slovakiet var i stemmeboksen lørdag.

Det sidste valgsted lukker i Italien søndag aften klokken 23.00. Først derefter må valgresultaterne offentliggøres.

TV MIDTVEST har mødt vælgerne Søren Pedersen og Line Marston på valgstedet i Viborg. Her kan du høre, hvad de tænker om EU-valget. 
Foto: Interview: Jesper Bach Thomsen / Fotograf: Trine Markfoged Jensen

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.