S-næstformand om folketingskandidatur: Får ingen valgt

S-næstformand i Region Midtjylland frygter, at partiet ikke får valgt et folketingsmedlem fra Viborg ved næste valg på grund af ny kandidat.

Næstformanden for Socialdemokraterne i Region Midtjylland, Ernst Greve, er meget bekymret over partifælle Mette Nielsens kandidatur til det kommende folketingsvalg.

- Det får den betydning, at vi ikke får et folketingsmedlem valgt i Viborgkredsen til næste valg, siger han.

Viborgkredsen har allerede Karin Gaardsted valgt som medlem af Folketinget. Men i april meldte Mette Nielsen sig altså på banen til næste valg, der senest skal afholdes i 2019.

- Jeg har fået en henvendelse fra partiet, om jeg kunne tænke mig at være med til at skaffe nogle flere stemmer til Socialdemokratiet. Det har jeg takket ja til, fortæller hun.

Nielsen vil ikke være skyggekandidat
Viborg består af to kredse. Øst og vest. Byrådsmedlem Mette Nielsen stiller op i den østlige del, mens Karin Gaardsted er valgt i den vestlige del. Det er ikke usædvanligt, at der er to kandidater i den viborgensiske kreds. Det nye er, at Mette Nielsen ikke agter at være skyggekandidat for Karin Gaardsted. Hun går benhårdt efter at komme i Folketinget.

- Man skal passe på med at sætte en dagsorden, der hedder, at man kæmper imod hinanden. I virkeligheden er vi jo medlem af det samme parti og kæmper for, at vi skal få flere socialdemokratiske stemmer, forklarer hun.

Karin Gaardsted ønsker ikke at kommentere Mette Nielsens kandidatur.

 

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.