Rohde i spil til borgmesterpost

Nina Hygum trækker sig som borgmesterkandidat i Viborg - dermed er vejen banet for Jens Rohde, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Venstres Europa Parlamentsmedlem Jens Rohde er tilsyneladende ved at blive bragt i spil som partiets bud på en ny borgmester i Viborg Kommune efter den konservative Søren Pape Poulsen.

Viborg Stifts Folkeblad skriver på sin hjemmeside, at partiets borgmesterkandidat ved sidste valg, Nina Hygum, trækker sig som kandidat, og at byrådsgruppen senere mandag beslutter at gøre Rohde, der også er medlem af byrådet, til ny spidskandidat.

Jens Rohde bekræfter over for folkebladet, at han er interesseret i posten, men siger også, at han har nogle krav til den politiske linje, som forretningsudvalget først skal acceptere.

"Nej, under ingen omstændigheder"

Det er ellers ikke mere end tre dage siden, at Jens Rohde klart afviste, at han ville gå efter borgmesterposten. I en SMS til Morgenavisen Jyllands Posten skrev han.

"Nej, under ingen omstændigheder. Jeg har ikke brugt halvandet år for mit valg til Europa Parlamentet for at blive borgmester".

Formanden for Venstre i Viborg Kommune, Anders Jensen, bekræfter over for tv2.dk, at en enig byrådsgruppe og et enigt forretningsudvalg står bag Rohde som ny spidskandidat.

Han fortæller også, at Rohde har sagt, at han er klar til at påtage sig opgaven.

- Han har givet en positiv tilbagemelding. Han er med på det. Der er et par enkelte krøller, der skal afklares, men det betragter jeg bare som formaliteter. Han har de kvaliteter, der skal til, siger formanden til tv2.dk.

TV MIDTVEST har uden held forsøgt at få en kommentar fra Jens Rohde.