Røvede sig til få hundrede kroner: Hjemmerøver idømt knap fem års fængsel

27-årig mand fra det østjyske skal sidde bag tremmer i fire år og 10 måneder efter et hjemmerøveri i Viborg.

Retten i Viborg.jpg
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Et beskedent kontantbeløb på 200-500 kroner var, hvad Omar Ali-Khan fik med sig fra et hjemmerøveri i Viborg i september 2020. 

I dag tog Retten i Viborg så stilling til forbrydelsen, og det resulterede i 4 år og 10 måneders fængsel til den 27-årige irakisk-fødte mand, der kommer fra Brabrand.

- Han havde på en eller anden måde hørt et rygte om en svagelig førtidspensionist, først i 60'erne i Viborg, som angiveligt havde en masse kontanter liggende hjemme hos sig selv, forklarer politiets anklager i sagen, Morten Wibroe. 

Sammen med en anden medgerningsmand havde Omar Ali-Khan, ifølge anklageren, henvendt sig på mandens adresse i Viborg allerede i august 2020. Her havde de angiveligt forsøgt at få manden med ud på en køretur, uden held. 

- Og i september 2020 møder de så igen op og tvinger sig ind gennem døren. De leder i hans hus for at se, om de kan finde penge. De slutter af med at kropsvisitere ham, og så stak de afsted med 200-500 kroner, siger anklageren.

Han fortæller supplerende, at der faktisk var penge i huset, men det lykkedes ikke mændene at finde dem.

- Dagen efter fik manden så hjælp af politiet til at sætte 180.000 kroner i banken. 

Nægter sig skyldig og vil ikke forklare om medgerningsmand

Dagens dom er ikke den 27-åriges første møde med retssystemet. Han er kendt for forskellige former for tyveri og bedrageri, og derfor lander dommen på 4 år og 10 måneders fængsel, forklarer anklageren. 

Politiet ved, ud fra billeder, at Omar Ali-Khan ikke har været alene om forbrydelsen, men det er ikke lykkedes dem at finde den anden medgerningsmand. Og det har den 27-årige dømte, ifølge anklageren, heller ikke ønsket at svare på spørgsmål omkring i retten.

- Han har selv nægtet sig skyldig hele tiden og er overrasket over at være blevet dømt for det, lyder anklagerens bedømmelse.

Udover fængselsstraffen blev den 27-årige mand udvist af Danmark for bestandig. Det betyder, at han skal rejse ud og ikke må rejse tilbage til Danmark, når han har afsonet sin fængselstraf.

Dommen blev anket til landsretten.