Risiko for sammenstyrtning - parkeringsplads stadig lukket

Det meste af pladsen vil være lukket i mindst en måned, oplyser Viborg Kommune.

Det har lange udsigter med at få åbnet den del af Fischers Plads i Viborg, der er afspærret på grund af sammenstyrtningsfare.

Viborg Kommune oplyser, at pladsen vil være lukket i mindst en måned, fordi det er nødvendigt med yderligere undersøgelser af betonkonstruktionen. Kommunen har derfor tilkaldt eksperthjælp fra to ingeniørfirmaer.

Der er omkring 600 parkeringspladser på Fischers Plads, og afspærringen betyder, at man kun kan bruge 170 af dem.

Det giver store udfordringer for kunderne i det nærliggende Sct. Mathias Center og andre steder i midtbyen. Dertil kommer, at parkeringspladsen også benyttes af en del patienter og besøgende på sygehuset i Viborg.

- Det er en rigtig ærgerlig situation for midtbyen, vi står i lige nu. Jeg er spændt på at se de to ingeniørfirmaers vurdering af parkeringsanlægget. På baggrund af deres konklusioner tager vi meget snart en beslutning. Her går vi ikke på kompromis med sikkerheden, og samtidig skal vi nøje vurdere, hvor meget det kan svare sig at investere i anlægget, siger formanden for Viborgs teknik- og miljøudvalg, Johannes Vesterby (V) i en pressemeddelelse.

Ingeniørerne skal vurdere, om der er så store skader i de bærende konstruktioner, om det øverste parkeringsdæk skal rives ned. 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.